Loading...

U prvih devet mjeseci preko milijun noćenja u Zagrebu

14.10.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Najviše gostiju stiže iz Njemačke, SAD-a, Italije i Velike Britanije, ukupno preko 630 tisuća posjetitelja

Zagreb je u prvih devet mjeseci ove godine posjetilo preko 630 tisuća posjetitelja, koji su ostvarili 1.077.930 noćenja, podaci su to Turističke zajednice Grada Zagreba.  U usporedbi s istim periodom prošle godine, to predstavlja porast od 15% u dolascima te 13% u noćenjima.

"Najviše gostiju došlo je iz: Njemačke, SAD-a, Italije te Velike Britanije, ali ono što nas posebno raduje jest da su nam se u prvih 10 našli i gosti i iz zemalja kao što su: Španjolska, Japan i Republika Koreja." - poručuju iz TZ-a Grada Zagreba. 

Osim što kvalitetu glavnog grada nagrađuju turisti, tu su i mnoge nedavno osvojene nagrade. Između ostalog, Zagreb je vlasnik Srebrne plakete i posebne međunarodne nagrade za izvrsnost uređenja parkovnog kompleksa Lenucijeva potkova na natjecanju „Zlatni cvijet Europe 2013.", u konkurenciji 2400 gradova Europe. Riječ je o nagradi za hortikulturno uređenja grada, turističku ponudu, komunalnu uređenost, ekološku svijest građana i projekte zaštite okoliša koju dodjeljuje Europska asocijacija za cvijeće i krajobraz (AEFP).

 

Vaši komentari