Loading...

U susret Svjetskom kongresu predsjednika udruga turističkih agencija

28.10.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Više od stotinu predstavnika svjetske industrije okupit će se na trodnevnom skupu u Zagrebu na kojem će se fokusirati na najveće izazove turističke industrije i položaj turističkih agencija

Od 6. do 8. studenog 2014. godine Zagreb će biti domaćin drugog Svjetskog kongresa predsjednika udruga turističkih agencija. Na kongresu će sudjelovati oko 100 predsjednika vodećih svjetskih poslovnih udruženja, među njima i gospodin Taleb Rifai, glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO) te brojni predstavnici svjetske i europske turističke industrije, institucija, vodeći stručnjaci i znanstvenici.

Cilj kongresa je pružiti zanimljiv sadržaj, omogućiti stručnjacima i profesionalcima iz redova turističke industrije razmjenu mišljenja o globalnim pitanjima, aktualnim temama i promjenama koje se događaju u svjetskom turizmu te njihov utjecaj na poslovanje i položaj turističkih agencija, o novim trendovima, idejama i prilikama za razvoj i poboljšanja unutar turističkog sektora, kao i da se prezentiraju različita iskustva i gledišta te raspravlja o problemima i pitanjima od zajedničkog interesa.

Panel na temu Sloboda putovanja – Kako uravnotežiti slobodu putovanja sa siguirnosnim problemima i zahtjevima? održat će se 7. studenog, a uvodni govor održat će gospodin Taleb Rifai, glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Panel se bavi pitanjima slobode putovanja, problemima u svakodnevnoj praksi, viznim režimima, zakonima i propisima te mogućnostima iznalaženja efikasnih rješenja u svrhu olakšavanja putovanja.

Jedan od panela je i Distribucija u turizmu – Položaj i uloga turističkih agencija u budućnosti. Panel se bavi aspektima distribucije u turizmu, globalnim promjenama i inovacijama koje utječu na tržište distribucije te ulogom turističkih agencija u budućnosti.

Društveno odgovorno poslovanje i održivi turizam panel je na koji je fokusiran na pitanjima politike društveno odgovornog poslovanja iz perspektive turističkih agencija - Kako svojim aktivnostima agencije mogu imati pozitivan utjecaj na okoliš, potrošače, zaposlenike, zajednice i druge sudionike.

Panel Međunarodni turizam i budućnost zračnog prijevoza se bavi pitanjima zračnog prijevoza (trendovi i predviđanja, zakoni i propisi, sigurnosna pitanja, utjecaj na okoliš, porezi, IATA-NDC, GDS itd.).

Okupljanje velikog broja čelnika svjetske turističke industrije u Zagrebu je također jedinstvena prilika za jačanje postojećih poslovnih suradnji, otvaranje novih tržišta te promociju hrvatske turističke ponude.

Organizator kongresa je Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u partnerstvu s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) i Turističkom zajednicom grada Zagreba (TZGZ). Skup se nadovezuje na uspjeh prošlogodišnjeg prvog Svjetskog kongresa predsjednika udruga turističkih agencija koji je održan u Cordobi (Španjolska), u organizaciji Španjolske udruge turističkih agencija (CEAV).(nl,np)

 

Vaši komentari