Loading...

U tijeku je treća biciklistička utrka Tour of Croatia

20.04.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Utrku čini šest etapa na trasi dužoj od 1000 kilometara

Treća po redu biciklistička utrka Tour of Croatia, čiji je organizator agencija Top Sport Events, započela je 18. travnja 2017. godine u Osijeku, a održava se kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara.

Prvi dan cilj je bila Koprivnica, nakon etape dugačke 227 kilometara, dok se u srijedu, 19. travnja cjelokupna organizacija preselila u Trogir odakle je započela etapa dužine 123 kilometra s ciljem na vrhu Biokova - Svetom Juri. Treća etapa vozi se od Imotskog do Zadra, a četvrta od Crikvenice do Umaga. Pretposljednja, peta etapa, tijekom koje biciklisti po prvi put prolaze kroz Kastav, starta u Poreču, a cilj joj je na Učki na Poklonu.

Posljednjeg dana, u nedjelju 23. travnja etapa započinje u Samoboru, a uz tradicionalne završne krugove po gradu Zagrebu, cilj joj je na Trgu sv. Marka gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika. 

Organizatori, osim novih gradova u ovogodišnjem izdanju utrke, ističu i suradnju s A.S.O.-om (Amaury Sport Organisation) koji imaju dugogodišnje iskustvo u organizaciji najpoznatijih biciklističkih utrka svijeta, kao što su Tour de France, Vuelta a EspañaTour of California što će pridonijeti visokoj međunarodnoj vidljivosti i promociji Republike Hrvatske.

Utrku izravno prenosi HRT, Eurosport te Eurosport Asia, a emitiraju je i brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata: u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji. Neke zemlje utrku prenose i uživo te tako sliku Hrvatske mogu vidjeti gledatelji u 177 zemalja svijeta.

Više informacija pronađite na službenim stranicama.

 

Izvor: HrTurizam.hr

Vaši komentari