Loading...

U Velom Lošinju održani 2. foto dani mladih

04.05.2012
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Druženje fotografa do 19 godina starosti održano je od 28. do 30. travnja u Omladinskom hostelu Veli Lošinj pod pokroviteljstvom Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza, UHPA-e i Turističke zajednice grada Malog Lošinja.

Na natjecanju je sudjelovalo dvadeset mladih fotografa i modela, a zanimljivo je da su i sami organizatori većinom bili srednjoškolci iz Karlovca i Zadra, članovi studija Lumiere media.

Mlade fotografe u Velom Lošinju pozdravili su Đurđica Šimčić, direktorica TZ-a grada Malog Lošinja, Željko Trezner, direktor UHPA-e i Katarina Pavelić, voditeljica hostela u ime Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza te izrazili svoje oduševljenje talentom mladih fotografa.

“Lijepo je osjetiti ovakvu pozitivnu energiju, družiti se s mladima i na takav jedan način spajati iskustvo i mladost” – rekla je Pavelić
Također, svi su se složili da treba što više poticati događanja koja organiziraju mladi za mlade, a koja osim što potiču kreativnost, pridonose promociji destinacije u kojoj se održavaju.

“Drago mi je da sam tu s mladim ljudima koji će stvoriti neki sasvim novi hrvatski turizam” – izjavio je Trezner dodavši kako je glavni razlog što se UHPA uključila u projekt, otvaranje nove stranice hrvatskog turizma odnosno pomaknuti ga s predodžbe pejzaža i  praznih kuća na živo mjesto koje privlači turiste.

“Duboko sam uvjeren da ćete upravo vi ne samo u Velom Lošinju nego i samom hostelu pokazati ono uz što ste odrasli odnosno multimedijalnost koja će vašim prisustvom  i licima na fotografijama i filmovima otvoriti neke nove stranice hrvatskom turizmu” – dodao je Trezner.

Mladi su u tri dana marljivo odradili mnoge foto radionice, napravili tisuće fotografija , sklopili nova prijateljstva i stekli mnoga znanja, a samim svojim prisustvom izazvali zanimanje prvih ovogodišnjih turista u Velom Lošinju.

Obzirom da je UHPA partner projekta, svi fotomaterijali s Lošinja dostupni su za potrebe svih UHPA-inih članica.

Vaši komentari