Loading...

UHPA: Drugi krug specijalizacije za školska putovanja

11.02.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Članovi, koji žele sudjelovati u procesu specijalizacije i certifikacije, mogu se prijaviti do 14. veljače

Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) pokrenula je novi krug specijalizacije i certifikacije turističkih agencija za školska putovanja.

Članovi, koji to već nisu učinili, a žele sudjelovati u procesu specijalizacije i certifikacije za školska putovanja, mogu se prijaviti do 14. veljače na danijela.dzambo@uhpa.hr. Potrebno je navesti podatke o turističkoj agenciji, kontakt osobe, e-mail te naznačiti za koje se područje agencija specijalizira (npr. školska putovanja).

Podsjetimo, Klaster za školska putovanja trenutno je jedini klaster specijaliziranih agencija u okviru UHPA-e, a broji  26 turističkih agencija.

Klaster je svoje aktivnosti predstavljao na stručnim skupovima ravnatelja te je aktivno surađivao s  Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta (MZOS)  koje je donijelo odluku o izradi Pravilnika za provedbu školskih izleta i ekskurzija.

Izdana je i brošura „Turističke agencije specijalisti za školska putovanja“ koja je distribuirana svim osnovnim i srednjim školama te fakultetima. U brošuri je naglašeno da navedene turističkih agencije zadovoljavaju visoke kriterije specijalizacije te da su poželjni partneri u organizaciji školskih putovanja.

Ovo nije jedina specijalizacija koja je u tijeku. Moguće su prijave za gastronomski turizam, pustolovni turizam, rent a car, PCO(profesionalni organizator kongresa), privatni smještaj, DMK (destinacijska menadžment kompanija) te posebna tržišta. Način prijave je isti kao i za školska putovanja. (np)

Vaši komentari