Loading...

UHPA konferencija: Primjena Pravilnika o školskim putovanjima

10.10.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Iako UHPA pozdravlja donošenje Pravilnika, istovremeno iskazujemo zabrinutost zbog pojedinih stavki

Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) održala je konferenciju za medije povodom primjene Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole. Iako UHPA pozdravlja donošenje Pravilnika, istovremeno iskazujemo zabrinutost zbog pojedinih stavki. Na konferenciji za medije o problematici novog Pravilnika govorili su Boris Žgomba, predsjednik UHPA-e te Jurica Glavina, član Upravnog odbora UHPA-e i voditelj UHPA-ine radne skupine za školska putovanja.

Jedna od takvih stavki je i ona koja predviđa da troškove dnevnica nastavnika na školskim izletima, ekskurzijama i drugim odgojno-obrazovnim aktivnostima izvan škole snose osnivači (županije i gradovi), iako pojedini osnivači ne raspolažu dostatnim sredstvima. 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta treba pronaći adekvatna rješenja za isplatu dnevnica profesorima što je i uvjet da bi se putovanje održalo, rečeno je na konferencije za medije. Također, istaknuto je kako je pitanje dnevnica ozbiljan problem za osnivače i škole te da se odmah mora intenzivno početi raditi na njegovom rješavanju.

Na konferenciji za medije prisutnim novinarima prvi put je predstavljena i UHPA-ina brošura „Turističke agencije specijalisti za školska putovanja 2014./2015.“ koja izlazi u nakladi od 3600 primjeraka. U brošuri su predstavljene 32 agencije koje su potpisale i obvezale se poslovati prema određenim kriterijima i etičkim kodeksima poslovanja.(np)

Vaši komentari