Loading...

UHPA: Održan Travelife seminar za hotelijere

17.02.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Seminar je bio namijenjen sadašnjim, ali i budućim djelatnicima u hotelijerstvu kao i pružateljima usluga smještaja, a bilo je 23 sudionika. Paralelno je održana i radionica za auditore Travelifea za hotele, a bilo je devet sudionika

Nakon Travelife seminara za turističke agencije, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u suradnji s Britanskom udrugom putničkih agencija (ABTA) organizirala je Travelife seminar za hotele.

Jednodnevni seminar održao se 10. veljače 2014., od 9:00 do 16:30 sati, u Grand Hotelu Bonavia u Rijeci. Predavanje i radionicu održao je Chris Thompson , jedan od vodećih konzultanata na području održivog turizma i društveno odgovornog poslovanja.

Seminar je bio namijenjen sadašnjim, ali i budućim djelatnicima u hotelijerstvu kao i pružateljima usluga smještaja, a bilo je 23 sudionika. Paralelno je održana i radionica za  auditore Travelifea za hotele, a bilo je devet sudionika.

Polaznicima seminara Chris Thompson je približio društveno odgovorno poslovanje kroz sustav Travelife za hotele. Istaknuo je glavna pitanja održivosti u hotelima i što je potrebno napraviti za upravljanje te poboljšanje istih. Fokus je bio na metodama upravljanja vodom, energijom i otpadom, a radionica je uključivala i ​​dio o održivosti u vezi s društvenim pitanjima, ljudskim resursima i dobavljačima.

Travelifeov trener koristio je radne primjere i primjere dobre prakse kako bi pokazao uštede koje se mogu postići kroz primjenu specifičnih korektivnih mjera, te je pokazao inovativne načine kojima tvrtka može generirati prihode za financiranje poboljšanja, umjesto da se postojeći fondovi preusmjere i/ili potroše.

Ističemo, seminar se realizirao u sklopu projekta “Obuka i certificiranje društveno odgovornog poslovanja u turizmu (CSR TOUR)” financiranog uz potporu Europske komisije kroz Program za cjeloživotno učenje, Leonardo Da Vinci Transfer inovacija. Projekt sufinancira i podržava Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.

Vaši komentari