Loading...

UHPA partner na EU projektu prekogranične suradnje BiH-Hrvatska

22.12.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Aktivnosti se sastoje od edukativnih i promotivnih radionica s posebnim naglaskom na uvođenje koncepta“ Difuznih hotela“ kao i adaptacije i izgradnje dionice biciklističko-rekreacijske staze na otoku Šipanu u duljini od 2,5 km

Na turistički razvijenim područjima, kao što su Mostar  i Dubrovnik, uočena je velika razlika između razvijenosti urbanih područja tih gradova te njihove ruralne okolice. Na tragu toga, vođen željom i namjerom da se iskoriste svi turistički potencijali koji nisu prepoznati do sada, kao i poveća turistička ponuda i produži sezona na pograničnom području BiH i Hrvatske, sastavljen je projekt Razvoj održivog turizma – Od hercegovačkih staza do elafitskih otoka“.

Glavni cilj projekta je produženje turističke sezone i ponude na pograničnim područjima BiH i Hrvatske, odnosno razvoj kopnenih i otočnih područja oko turističkih urbanih centara-Mostara i Dubrovnika. Aktivnosti se sastoje od edukativnih i promotivnih  radionica s posebnim naglaskom na uvođenje koncepta“ Difuznih hotela“  kao i adaptacije i izgradnje dionice biciklističko-rekreacijske staze na otoku Šipanu u duljini od 2,5 km.

Nositelji projekta su: Turistička zajednica Grada Dubrovnika (RH) i Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar (BiH), a partneri projekta su: Razvojna Agencija Grada Dubrovnika DURA i Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA), udruženje Kallipolis (Italija), Općina Ravno, ATA- udruženje putničkih agencija BIH i OXFAM Italia.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 3.845.070,00 kn, a bespovratna sredstva dodijeljena TZ Grada Dubrovnika iznose cca. 1.885.000 kn. Projekt će se provoditi 24 mjeseca.

Podsjetimo, program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 -2013. izrađen je zajedničkim naporima obiju država sudionica po principu partnerstva te je od strane Komisije Europskih zajednica usvojen 10. prosinca 2007. godine. Projekt je financiran iz IPA programa Prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 -2013.

Vaši komentari