Loading...

UHPA Specijalisti za školska putovanja održali sastanak u Uredu UHPA-e

13.04.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Sastanak je održan kako bi se donijeli zaključci s kojima će se zajednički uključiti u Javnu raspravu o izmjenama i dopunama Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole. Javnu raspravu, koja traje do 19. travnja, otvorilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

U uredu UHPA-e, 8. travnja, šesnaest predstavnika turističkih agencija razgovaralo je o aktualnostima na području školskih putovanja, dogovorili su daljnje klasterske aktivnosti, a prije svega usuglasili su zaključke kojima će se uključiti u javnu raspravu o izmjenama i dopunama Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole.

Javnu raspravu, koja traje do 19. travnja, otvorilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS), a specijalisti za školska putovanja usuglasili su oko dvadesetak zajedničkih prijedloga izmjena i dopuna koja će uputiti Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Otkada je javna rasprava počela, specijalisti za školska putovanja imali su niz aktivnosti, od kojih je jedna i prezentacija prijedloga izmjena i dopuna od strane gđe. Zdenke Čukelj iz MZOS-a na redovnoj godišnjoj edukaciji agencija specijalista školskih putovanja u organizaciji UHPA – e.  Na spomenutom sastanku specijalisti su dobili priliku iznijeti svoje mišljenje te se i na taj način uključiti u proceduru donošenja konačne verzije Pravilnika.

Osim prijedloga izmjena vezanih uz obrasce za organizaciju jednodnevne i višednevne učioničke nastave, članovi klastera predložili su i nadopune koje bi, smatraju, trebale otkloniti različito tumačenje pojedinih stavaka Pravilnika, a što se, primijetili su, događa u praksi te pojednostaviti proceduru izbora organizatora putovanja.

Predlažemo pročitati: Otvorena javna rasprava o nacrtu pravilnika za školska putovanja

Vaši komentari