Loading...

UHPA Specijalizacije: Biciklistički as na edukaciji za Sportski turizam

17.03.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Sportski turizam sve je popularnija svjetska turistička grana te se očekuje nastavak njegovog rasta. Hrvatska zbog klime, položaja i reljefa ima potrebne prirodne resurse za razvoj proizvoda sporta

Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) održat će dvodnevne edukacije u sklopu projekta specijalizacije turističkih agencija po posebnim područjima, tržištima i temama. Edukacija za šest novih i sedam oformljenih specijalizacija održat će se 25. i 26. ožujka u Tuheljskim Toplicama, a među njima je i specijalizacija turističkih agencija za sportski turizam.

Sportski turizam sve je popularnija svjetska turistička grana te se očekuje nastavak njegovog rasta. Hrvatska zbog klime, položaja i reljefa ima potrebne prirodne resurse za razvoj proizvoda sporta koji su prilika za ublažavanje sezonalnosti i oživljavanje slabije iskorištenih turističkih potencijala o čemu će bit više riječi u sklopu edukacija u Tuhelju. 

Na edukaciji za sportski turizam bit će prezentirani kriteriji i etički kodeks specijalizacije, a među predavačima je dr. sc. Sanda Čorak s Instituta za turizam koja će govoriti o mogućnostima i preduvjetima razvoja sportskog turizma u Hrvatskoj. Nekadašnji olimpijac i biciklistički as Vladimir Fumić govorit će o spoju biciklizma, sporta i turizma, dok će  Duško Radulović iz  tvrtke Sensum d.o.o. pokazati kako odrediti ciljanog kupca.

Agencije zainteresirane za specijalizaciju Sportski turizam kriterije i etičke kodekse specijalizacije mogu vidjeti u nastavku teksta i u kategoriji Projekti, rubrika Specijalizacije. Rok prijave na specijalizaciju je 23. ožujka 2015. godine.

Program edukacije je otvorenog tipa i osmišljen na način da mu, pored predstavnika turističkih agencija (vlasnici, direktori, direktori marketinga i prodaje, komercijalisti, prodajni agenati), mogu nazočiti i ostali dionici koji su neposredno ili posredno uključeni u turističku djelatnost (turistički vodiči, pratitelji, stručnjaci s posebnim kompetencijama, restorani, hoteli, muzeji, galerije, institucije, organizacije, udruge itd.) koji se za dodatne informacije o sudjelovanju i prijavi na edukacije također mogu obratiti e-mailom na anita.libric@uhpa.hr ili telefonom na 01 483 6118.

Sportski turizam
Etički kodeks dostupan je ovdje
Kriteriji su dostupni ovdje

FOTO: www.crossbordertourism.com

Vaši komentari