Loading...

UHPA Specijalizacije: Edukacija za geološki turizam

19.03.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Prijave na edukaciju Geološki turizam su u tijeku, a rok prijave je 23. ožujka. Na edukaciji u Tuhelju bit će riječi o 55 lokacija geobaštine i potrebama geoturista - visoke platežne moći

Geoturist je većinom visokoobrazovan, dobre platežne moći, ali ne trpi masovnost i traži individualni pristup. O tome zašto je ovaj tip turista važan za hrvatski turizma, što ih konkretno interesira, kako im pristupiti i kreirati ponudu, na edukaciji u Tuhelju, 25. i 26. ožujka, govorit će renomirani stručnjaci.

O perspektivi razvoja geološkog turizma u Hrvatskoj i to na 55 lokacija geobaštine kao što je npr. Vindijina pećina, otok Jabuka, Vražji prolaz, izvor Kupe i slično govorit će Izidora Marković s Instituta za turizam. Na ljepotu Zagrebačkih ulica i kamen u kojem je uklesana povijest grada osvrnut će se Karmen Fio s geološkog odsjeka Prirodoslovno – matematičkog fakulteta.

Uz primjere iz prakse, o temeljima za kreiranja geološkog turizma govorit će Ljerka Marjanac s Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) i Tihomir Marjanac s Prirodoslovno – matematičkog fakulteta. Ideje, lokacije i mogućnosti unapređenja ponude geološkog turizma bit će u fokusu predavanja Ane Marije Tomša, ProGEO Hrvatska, dok će Duško Radulović iz Sensuma održati radionicu kako odrediti ciljanog kupca.

Podsjetimo, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) održat će dvodnevne edukacije u sklopu projekta specijalizacije turističkih agencija po posebnim područjima, tržištima i temama. Edukacija za šest novih i sedam oformljenih specijalizacija održat će se 25. i 26. ožujka u Tuheljskim Toplicama, a među njima je i specijalizacija turističkih agencija za geološki turizam. Rok prijave je 23. ožujka 2015. godineAgencije zainteresirane za specijalizaciju Geološki turizam kriterije i etičke kodekse specijalizacije mogu vidjeti u nastavku teksta i u kategoriji Projekti, rubrika Specijalizacije, a za dodatne informacije o sudjelovanju  mogu se obratiti  e-mailom na anita.libric@uhpa.hr ili telefonom na 01 483 6118.

Program edukacije je otvorenog tipa i osmišljen na način da mu, pored predstavnika turističkih agencija (vlasnici, direktori, direktori marketinga i prodaje, komercijalisti, prodajni agenati), mogu nazočiti i ostali dionici koji su neposredno ili posredno uključeni u turističku djelatnost (turistički vodiči, pratitelji, stručnjaci s posebnim kompetencijama, restorani, hoteli, muzeji, galerije, institucije, organizacije, udruge itd.) koji se također za dodatne informacije o sudjelovanju i prijavi na edukacije mogu obratiti e-mailom na anita.libric@uhpa.hr ili telefonom na 01 483 6118.

Geološki turizam

Etički kodeks dostupan je ovdje
Kriteriji su dostupni ovdje

FOTO: Wikipedia

Vaši komentari