Loading...

UHPA Specijalizacije: Edukacija za ornitološki i botanički turizam

20.03.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Ovi oblici turizma posebnog interesa naročito su popularni među turistima zapadne Europe i među američkim putnicima. Oni putuju racionalno i traže visok stupanj profesionalnosti i poznavanja tematike

Ornitološki i botanički turizam na održivi način mogu utjecati na poboljšanje prihoda lokalne zajednice, turističkih agencija i cijele destinacije. Pojedine studije potvrdile su da su ovi oblici turizma posebnog interesa naročito popularni među turistima zapadne Europe i među američkim putnicima.

Kako bi stvorila prvu bazu agencija u Hrvatskoj specijaliziranu za ove oblike turizma, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA), 25. i 26. ožujka, organizira edukacije za Botanički turizam i Ornitološki turizam. Agencijama specijalistima se, kroz klasterske aktivnosti, planira omogućiti edukacija i zajednička promocija za lakši proboj na ciljana tržišta te kreiranje jedinstvenog znaka prepoznatljivosti agencija 'perjanica' ovih oblika turizma unutar članstva UHPA-e.

Između ostalog, na edukaciji će se moći saznati da su ornitološki i botanički turizam fokusirani  na turiste koji  su izrazito ekološki osviješteni što se očituje i u njihovom načinu putovanja i odmora.  Na prirodu žele utjecati u što je moguće manjoj mjeri,  a važna im je održivost pri putovanju i racionalno korištenje resursa.

Turisti zainteresirani za botanički i ornitološki turizam visoko su obrazovani, a kada dolaze na novu destinaciju, u većini slučajeva, vole promatrati biljke i ptice kojih nema u zemljama iz kojih dolaze.

Od organizatora putovanja i vodiča žele racionalno iskorištavanje resursa, izvrsno poznavanje botanike i ornitologije, poznavanje sezonskih utjecaja na biljni i životinjski svijet te da su izvrsni u komunikaciji i prenošenju znanja.  

Podsjetimo, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) održat će dvodnevne edukacije u sklopu projekta specijalizacije turističkih agencija po posebnim područjima, tržištima i temama. Edukacija za šest novih i sedam oformljenih specijalizacija održat će se 25. i 26. ožujka u Tuheljskim Toplicama, a među njima su i specijalizacije turističkih agencija za botanički i ornitološki turizam. Rok prijave je 23. ožujka 2015. godine. Agencije zainteresirane za specijalizacije, kriterije i etičke kodekse mogu vidjeti u nastavku teksta i u kategoriji Projekti, rubrika Specijalizacije.

Program edukacije je otvorenog tipa i osmišljen na način da mu, pored predstavnika turističkih agencija (vlasnici, direktori, direktori marketinga i prodaje, komercijalisti, prodajni agenati), mogu nazočiti i ostali dionici koji su neposredno ili posredno uključeni u turističku djelatnost (turistički vodiči, pratitelji, stručnjaci s posebnim kompetencijama, restorani, hoteli, muzeji, galerije, institucije, organizacije, udruge itd.) koji se za dodatne informacije o sudjelovanju i prijavi na edukacije mogu se obratiti  e-mailom na anita.libric@uhpa.hr ili telefonom na 01 483 6118.

Botanički turizam
 
Etički kodeks dostupan je ovdje 
Kriteriji su dostupni ovdje
 
Ornitološki turizam
 
Etički kodeks dostupan je ovdje
Kriteriji su dostupni ovdje

Vaši komentari