Loading...

UHPA Specijalizacije: Edukacija za specijalizaciju Pustolovni turizam

20.03.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Razvojne mogućnosti pustolovnog turizma u Hrvatskoj bit će predstavljene na edukaciji 25. i 26. ožujka. Između ostalog, govorit će se o potencijalu hrvatskih planina za pustolovni turizam i projektu Via Dinarica

Prosječni turisti pustolovnog turizma imaju 36 godina, planiraju putovanje koristeći online alate, te se češće nego ostali turisti vode savjetima prijatelja i obitelji, pokazala je studija Adventure Tourism Market – a consumer report objavljena 2013. godine.

Ista studija pokazuje da pustolovni turizam Europe, Južne i Sjeverne Amerike, od 2009. do 2012. godine bilježi rast po godišnjoj stopi od 65 posto te da je vrijednost sektora pustolovnog turizma na spomenutim tržištima u tom razdoblju iznosila čak 236 milijardi dolara.

O potencijalima Pustolovnog turizma govori i nedavno objavljen izvještaj Međunarodnog udruženjem organizatora pustolovnih putovanja (ATTA) i Svjetske turističke organizacije (UNWTO), a razvojne mogućnosti pustolovnog turizma u Hrvatskoj bit će u fokusu edukacije za specijalizaciju Pustolovni turizam.

Edukacija će se održati u Tuheljskim Toplicama 25. i 26. ožujka 2015. godine. Rok prijave na edukaciju je 23. ožujka.

Željko Kelemen, voditelj radne skupine UHPA specijalista za Pustolovni turizam, prezentirat će kriterije specijalizacije i etički kodeks.

Predstavit će se potencijal hrvatskih planina za pustolovni turizam, a naziv prezentacije, čiji je cilj promicanje planinarstva i izletništva kod nas, je Hrvatsku volim putujući. Na edukaciji će, između ostalog, biti predstavljeni ciljevi i očekivanja od UNDP-ovog projekta Via Dinarica koji se fokusiran na istraživanje, prikupljanje podataka i analiza postojećeg stanja regionalnih planinarskih i turističkih resursa.

Podsjetimo, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) održat će dvodnevne edukacije u sklopu projekta specijalizacije turističkih agencija po posebnim područjima, tržištima i temama. Edukacija za šest novih i sedam oformljenih specijalizacija održat će se 25. i 26. ožujka u Tuheljskim Toplicama, a među njima je i specijalizacija turističkih agencija za geološki turizam. Rok prijave je 23. ožujka 2015. godine. Agencije zainteresirane za specijalizaciju Geološki turizam kriterije i etičke kodekse specijalizacije mogu vidjeti u nastavku teksta i u kategoriji Projekti, rubrika Specijalizacije, a za dodatne informacije o sudjelovanju mogu se obratiti e-mailom na anita.libric@uhpa.hr ili telefonom na 01 483 6118.

Program edukacije je otvorenog tipa i osmišljen na način da mu, pored predstavnika turističkih agencija (vlasnici, direktori, direktori marketinga i prodaje, komercijalisti, prodajni agenti), mogu nazočiti i ostali dionici koji su neposredno ili posredno uključeni u turističku djelatnost (turistički vodiči, pratitelji, stručnjaci s posebnim kompetencijama, restorani, hoteli, muzeji, galerije, institucije, organizacije, udruge itd.) koji se također za dodatne informacije o sudjelovanju i prijavi na edukacije mogu obratiti e-mailom na anita.libric@uhpa.hr ili telefonom na 01 483 6118.

Pustolovni turizam
 
Etički kodeks dostupan je ovdje 
Kriteriji su dostupni ovdje
 

Vaši komentari