Loading...

UHPA zatražila hitno ukidanje odluke o naplati Rastoka

06.05.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Turističke agencije ponudu kreiraju godinu dana unaprijed, a odluka o naplati od početka svibnja stigla je prekasno što agencijama može prouzročiti značajne gubitke i projicirati lošu sliku o domaćem turizmu

Posljednjih nekoliko dana Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) zaprimila je brojne pritužbe članova vezano uz početak naplate korištenja javne turističke infrastrukture organiziranim grupama na području vodeničarskog naselja Rastoke.

Obavijest o početku naplate od prvi svibnja stigla je turističkim agencijama u drugoj polovici travnja što je prekasno te je UHPA zatražila od Turističke zajednice Grada Slunja hitno ukidanje odluke o uvođenju naknade.

„Kao što Vam je poznato, turističke agencije svoje ponude kreiraju za godinu unaprijed i šalju već od jeseni te je u ovom trenutku veliki dio grupa već dogovoren te Vam želimo skrenuti pažnju da će spomenuta odluka turističkim agencijama prouzrokovati značajne gubitke, posebice onima koje imaju velik broj grupa. Ovim putem Vas molimo da razmotrite opciju žurnog ukidanja odluke o uvođenju naknade, odnosno odgode iste do početka 2016. godine kako bismo spriječili projiciranje loše slike o hrvatskom turizmu već na početku sezone“, navodi se između ostalog u dopisu TZ Grada Slunja. (mt,np)

Vaši komentari