Loading...

UNWTO i UNESCO organiziraju konferenciju ''Fostering Sustainable Development''

12.10.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Cilj konferencije je istražiti mogućnosti jačanja partnerstva između sektora turizma i kulture

UNWTO i UNESCO će u sklopu međunarodne godine održivog turizma 11. i 12. prosinca 2017. u Muskatu (Oman) održati drugu svjetsku konferenciju pod nazivom ''Fostering Sustainable Development'' .

Cilj konferencije je istražiti mogućnosti jačanja partnerstva između sektora turizma i kulture kako bi se povećao njihov doprinos UN-ovoj Agendi 2030 za održivi razvoj. S obzirom na bitan doprinos kulturnog turizma socio-ekonomskom razvoju, njegova popularnost u odnosu na druge segmente raste nadmašujući čak i brzinu rasta turizma na svjetskoj razini.

Na konferenciji će se raspravljati o sinergijama i strategijama za održivi razvoj u kulturnom turizmu koje mogu doprinijeti generiranju sredstava za konzervaciju kulturne baštine, istovremeno stvarajući socio-kulturnu korist za lokalne zajednice.

Konferencija je namijenjena svim dionicima u turizmu i kulturi, te predstavnicima srodnih sektora: ministarstvima, nacionalnim turističkim organizacijama, destinacijskim menadžment kompanijama, udrugama, privatnom sektoru, stručnjacima, nevladinim organizacijama i medijima.

Rok prijave je do 30. studenoga 2017. Više informacija možete pronaći ovdje.

 

Izvor i foto: UNWTO

Vaši komentari