Loading...

UNWTO na svjetskom Summitu predsjednika udruga turističkih agencija

06.11.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Više od 120 predstavnika turističke industrije okupit će se na trodnevnom skupu u Zagrebu na kojem će se fokusirati na najveće izazove turističke industrije i položaj turističkih agencija, dok će osam udruga potpisati globalni etički kodeks za turizam UNWTO-a

Od 6. do 8. studenog 2014. godine Zagreb je domaćin drugog Svjetskog kongresa predsjednika udruga turističkih agencija. Na kongresu će sudjelovati pedesetak čelnika vodećih svjetskih turističkih udruženja iz 34 zemlje sa svih krajeva svijeta. Trodnevni skup turističke industrije okupit će oko 120 predstavnika svjetske i europske turističke industrije, institucija, vodećih stručnjaka i znanstvenika, među njima će biti i gospodin Taleb Rifai, glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Organizator kongresa je Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u partnerstvu s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) i Turističkom zajednicom grada Zagreba (TZGZ).

„Iznimno smo ponosni što je Udruga hrvatskih putničkih agencija, unatoč velikoj konkurenciji, zadobila povjerenje i priliku organizirati ovako značajan skup“, kazao je Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i potpredsjednik Europskog udruženja nacionalnih udruga turističkih agencija i turoperatora (ECTAA) na konferenciji za medije organiziranoj povodom početka kongresa. Posebno je istaknuo važnost održavanja svjetskog kongresa za Hrvatsku, Zagreb, ali i UHPA-u te je dodao da su teme koje će se raspravljati na kongresu od velikog značaja za turističke agencije, ali i hrvatski turizam u cjelini.

 

 

„Činjenica da je UHPA dobila priliku organizirati drugi svjetski kongres, predstavlja i posebno priznanje radu UHPA-e“,  dodao je predsjednik UHPA-e Boris Žgomba te je ocijenio da je čast organiziranja kongresa još jedan dokaz kako je UHPA-in rad u svjetskoj turističkoj javnosti prepoznat i uvažen.“ Na kraju konferencije predsjednik UHPA-e zahvalio se svima koji su pomogli pri organizaciji kongresa.

„Održavanje Svjetskog kongresa predsjednika udruga turističkih agencija od iznimnog je značaja za Hrvatsku i njezinu promidžbu u cjelini, što je Hrvatska turistička zajednica od prvoga trenutka i prepoznala te se aktivno uključila u organizaciju istoga. Turističke agencije jedan su od najznačajnijih dionika hrvatskog turizma, njegov ključni igrač, kreatori proizvoda kojega plasiraju daljnjim korisnicima. Hrvatska turistička zajednica, sukladno postavkama novog Strateškog marketinškog plana, u narednom razdoblju dodatno će ojačati  aktivnosti i suradnju s dionicima u turizmu te ojačati podršku industriji“, poručio je Ratomir Ivičić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice.

„Veliko nam je zadovoljstvo što je Zagreb domaćin 2. svjetskog kongresa predsjednika udruga turističkih agencija i što imamo priliku ugostiti vodeće ljude i predsjednike nacionalnih asocijacija turističkih agencija iz cijeloga svijeta. Prilika je to da se Zagreb predstavi, osim kao glavni grad naše prekrasne zemlje, i kao uistinu jedno od važnih odredišta MICE i odmorišnog turizma“, kazala je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

Kongres će službeno započeti potpisivanjem globalnog etičkog kodeksa za turizam Svjetske turističke organizacije (UNWTO) koji će u Zagrebu, 6. studenog u 18:30 sati, uz UHPA-u, potpisati još sedam inozemnih udruženja turističkih agencija. Potpisivanju će prisustvovati i Darko Lorencin, ministar turizma te ostali uvaženi gosti. Program kongresa sadrži također teme vezane za globalne promjene u turizmu i njihov utjecaj na ulogu i položaj turističkih agencija u budućnosti kao što su distribucija u turizmu, budućnost međunarodnog zračnog prijevoza te društveno odgovorno poslovanje. (np,bg)

Vaši komentari