Loading...

UNWTO: Odlični turistički rezultati

18.07.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U prvom dijelu 2017. putovalo je 6 posto više stranih turista nego prethodne godine

Prema barometru Svjetske turističke organizacije UNWTO većina odredišta zadržala je dobre prošlogodišnje rezultate, a u prva četiri mjeseca ove godine Svijetom je putovalo 370 milijuna stranih turista, odnosno 6 posto (21 milijun) više nego u istom razdoblju prošle godine. 

''Odredišta pogođena negativnim događajima tijekom prošle godine sada pokazuju znakove oporavka, što je dobrodošla vijest za sve, a pogotovo za odredišta koja ovise o turizmu'', izjavio je glavni tajnik UNWTO-a Taleb Rifai.

„Rezultati su se posebno poboljšali južnom dijelu Sredozemlja , gdje je u prva četiri mjeseca bilo 9 posto više stranih turista, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada ih je bilo 1 posto više. Bolje rezultate ima i zapadna Europa za 4 posto, dok je sjeverna Europa s 9 posto nastavila bilježiti najveći rast u Europi, a srednja i istočna Europa slično kao lani poraste od 4 posto'', naveli su iz UNWTO-a.

Porast dolazaka stranih turista od 4 posto imala je i regija Azija i Pacifik, Oceanija je imala 7 posto više stranih turista, sjeverna Azija 5 posto, a jugoistočna Azija 6 posto više.

Više informacija pronađite ovdje

 

Izvor: Turizmoteka i UNWTO

Foto: UNWTO

Vaši komentari