Loading...

Upoznaj Hrvatsku: Moslavina - potpuno iznenađenje!

08.07.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Predstavljamo novu brošuru Upoznaj Moslavinu. Brošuru je inicirala TZ zajednica grada Kutine, a Udruga hrvatskih putničkih agencija bila je koordinator aktivnosti

Moslavina je mikroregija u središnjoj Hrvatskoj, na čijem prostoru živi oko 100 000 stanovnika. Ova raznolika regija s jedne strane obuhvaća industriju, obrtništvo i gospodarstvo, a s druge nudi prekrasne prirodne ljepote koje će malo koga ostaviti ravnodušnim.
 
Brojne su atrakcije smještene u ovoj regiji, od prirodnih ljepota PP Lonjsko polje i RP Moslavačka gora, arheoloških nalazišta, sakralne baštine, do brojnih manifestacija i kulturnih događanja.
 
Najveće središte Moslavine je Kutina, koja će ugodno iznenaditi svakoga gosta.
 
Uz suvremenu razglednicu Kutina priča i priču iz davnina: od antičkih nalaza u predjelu Lipa, tradicijskog graditeljstva Crkvene i Radićeve ulice, izložaka u Muzeju Moslavine i galeriji, s
nezaobilaznim biserom sakralne arhitekture - crkvom sv. Marije Snježne iz 18. stoljeća.
 
Ne treba zaboraviti ni gastronomsku ponudu u kojoj se posebno ističe specijalitet šaran na rašljama i izvorno moslavačko vino Škrlet. Raznolika kulturna ponuda, tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina, blizina najvažnijih prometnica te glavnog grada Zagreba, sve to jamči dobar provod u Moslavini, destinaciji koju posjetitelji iz zemlje i svijeta tek otkrivaju i gostu predstavljaju, potpuno iznenađenje!
 
Prijamni centar Repušnica - moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje
 
Prvi službeni ulaz u Lonjsko polje s moslavačke strane, u mjestu Repušnica, s novom turističkom ponudom, koja će sadržavati brojne sadržaje: vođene obilaske PP-a od strane turističkih vodiča, vožnja kočijama, vožnja čamcima, ugostiteljska usluga, suvenirnicu, najam bicikala, brojne staze (pješačke, konjičke, biciklističke, vodene), prikaze tradicionalnog ribolova, predstavljanje kulturne i tradicijske baštine i sl. Otvorenje centra bit će u prosincu 2015. godine.
 
Stoga Vas pozivamo da dođete i upoznate Moslavinu!
 
 
 
 
 

Vaši komentari