Loading...

Upravni odbor o prijedlogu novog Statuta

16.09.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Članovi Upravnog odbora fokusirali su se na usklađivanje Statuta sa Zakonom o udrugama te na njegovu modernizaciju i racionalizaciju s ciljem još uspješne realizacije ciljeva koju pred UHPA-u postavljaju članovi, zakoni i propisi, smjer razvoja turizma i plan budućeg djelovanja UHPA-e

Druga sjednica Upravnog odbora UHPA-e održana je 11. rujna u Zagrebu. Na sjednici su, uz predsjednika UHPA-e Borisa Žgombe, bili prisutni svi članovi Upravnog odbora: Michele Bassanese, Dragan Brnić, Tomislav Fain, Jurica Glavina, Euro Juričić, Vlado Ilišković, Laura Popovac i Ivan Pukšar.
 
U fokusu sjednice Upravnog odbora bila je rasprava o prijedlogu novog Statuta UHPA-e na kojoj je rečeno kako su sve udruge dužne uskladiti statute sa Zakonom o udrugama do 1. listopada. Integrirani prijedlog Statuta, koji će dati Upravni odbor, poslat će se članovima na uvid i kao takav predati na Skupštini.
 

Arbitražni sud kao Tijelo UHPA-e

Osim tehničkih izmjena Statuta, vezanih uz usklađivanje sa Zakonom, Upravni odbor je razmatrao i izmjene u Statutu vezane uz racionalizaciju djelovanja UHPA-e. Tako UHPA ne bi više imala direktora i voditelja ureda, već samo voditelja s promijenjenim opisom posla i punim radnim vremenom, dok bi se mjesto direktora ukinulo. 
 
Predlažu se i izmjene u Tijelima UHPA-e pa bi se sadašnjim tijelima Skupštini, Predsjedniku, Upravnom odboru i Nadzornom odboru još pridodali Voditelj ureda i Arbitražni sud. Arbitražni sud UHPA-e, kako je rečeno na sjednici, rješavao bi sporove, sukobe interesa, pitanja kršenja Etičkog kodeksa i ostale prijepore koji se tiču članova UHPA-e. 
 
Osim toga, predlaže se i povećanje broja članova Upravnog odbora, sa sadašnjih devet na deset čime bi male agencije u članstvu umjesto jednog, imale dva predstavnika u Upravnom odboru.
 

Skupština i Nadzorni odbor

Iako je značajan dio sjednice bio posvećen novom prijedlogu Statuta, Upravni odbor UHPA-e još je razgovarao o pripremama vezanim uz sjednicu Skupštine UHPA-e koja će se održati 22. rujna, a na kojoj će se glasovati o izmjenama Statuta UHPA-e, birat će se Predsjednik UHPA-e te će se kompletirati Upravni odbor, izborom još jednog predstavnika Kontinentalne Hrvatske. Članovi Upravnog odbora kao kandidata za predsjednika UHPA-e istaknuli su Borisa Žgombu, sadašnjeg predsjednika UHPA-e.
 
Na sjednici UO bio je prisutan i Dragan Kostadinović, novi predsjednik Nadzornog odbora UHPA-e, izabran na sjednici Nadzornog odbora 10. rujna, te Željko Trezner, savjetnik Upravnog odbora.
 
Novi predsjednik Nadzornog odbora
 
Dragan Kostadinović vlasnik je i direktor Shuttle putničke agencije iz Splita te suvlasnik i direktor Shuttle tours putničke agencije iz Zadra.  Završio je Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu te je diplomirani inženjer aeronautike, dok je na Zrakoplovnoj vojnoj akademiji u Zadru postao profesionalni pilot helikoptera.  Bio je član Svjetske komisije IKAR za helikoptersko spašavanje i Hrvatske gorske službe spašavanja. Na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu radio je kao viši predavač, bio je  instruktor letenja i vojni pilot. Dragovoljac je Domovinskog rata i umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske.

Vaši komentari