Loading...

Uređenje trase uskotračne željeznice u Konavlima

17.10.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Projektom je predviđena uspostava uređene i obilježene pješačko biciklističke staze od Veljeg dola do Karasovića

Agroturizam Konavle u okviru SUD SIT projekta (Održivi razvoj turizma posebnih interesa), u suradnji s partnerima UHPA-om i DUNEA-om, ovih dana užurbano radi na uređenju pješačko-biciklističke staze trasom uskotračne željeznice – Ćiro kroz Konavle. Projektom je predviđena uspostava uređene i obilježene pješačko biciklističke staze od Veljeg dola do Karasovića. Ovime se u Konavlima otvara još jedan značajni infrastrukturni objekat u funkciji razvoja (ruralnoga) turizma. Svojevsrsna konavoska Parenzana bi trebala biti nova atrakcija i nova okosnica razvoja aktivnog odmora.

Sadašnji radovi izvode se u suradnji s Općinom Konavle, vlasnikom trase. Javna vatrogasna postrojba Konavle privodi kraju čišćenje trase od raslinja, nakon čega će se pristupiti uklanjanju komunalnog otpada uz trasu. Uspostavom prohodne i očišćene trase s turističkom signalizacijom završit će prva faza radova u okviru projekta SUD SIT. 

Projekt provodi Udruga hrvatskih putničkih agencija UHPA s Agroturizmom Konavle i RRA Dunea te su do sada za ovu svrhu izrađen elaborat mogućnosti razvoja turizma od posebnih interesa, održane brojne radionice i edukacije, organizirano studijsko putovanje i nabavljeno trideset bicikla.

Projekt je financiran od strane Europske unije u bespovratnom iznosu od 293.597,32 eura i sufinanciran od strane Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge u iznosu od 16.312,58 eura. Ukupna vrijednost projekta je 351.847,01 eura i orovodi se kroz IPA program prekogranične suradnje Hrvatska-Crna-Gora 2007.-2013. (la)

 

Za sadržaj su odgovorni Udruga hrvatskih putničkih agencija i provedbeni partneri te isti ne odražava nužno stavove Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge. 

 

Vaši komentari