Loading...

Uspješno testiran Tesla električni automobil

06.09.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Američka tvrtka Tesla Motors Inc. uspješno je elektirčnim automobilom Tesla Model S prešla put prosječnog ljetovanja i stigla u Smiljan

Posljednjih nekoliko mjeseci Hrvatska turistička zajednica i njemački auto-klub ADAC radili su na zajedničkoj prezentaciji naše zemlje kao idealne destinacije za godišnji odmor.

Vrhunac projekta je uspješno testiranje novog električnog automobila Tesla Model S koji je na električni pogon prošao od Opatije, Senja i Plitvičkih jezera, pas ve do rodnog mjesta Nikole Tesle - najljepši kraj ovog zanimljivog putovanja.

Posebno mi je zadovoljstvo što smo danas ovdje potvrdili da je Hrvatska i u pogledu ekološki zdravih prijevoznih sredstava izvrsna destinacija za odmor njemačkih turista, dostupna u dosegu  od dva punjenja baterija ovog interesantnog automobila. Hrvatska je kao destinacija svojom prometnom infrastrukturom i udaljenošću lako dostupna ključnim regijama njemačkoga tržišta, koje je ujedno i naše najvažnije emitivno tržište za goste koji putuju automobilom, a projektom poput ovog cilj je bio dodatno skrenuti pažnju njemačkih gostiju na još nedovoljno otkrivene destinacije u unutrašnjosti Hrvatske, koje s pravom zaslužuju dobiti važniji značaj. - rekla je direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić

Inače, američka tvrtka Tesla Motors Inc. proizvodi inovativne električne automobile koji polako osvajaju tržište. Nakon sportskih modela po kojima je tvrtka Tesla Motors poznata, novi proizvod – model S, zamišljen je kao obiteljski automobil kojega se može koristiti na način jednak svakom drugom prijevoznom sredstvu. Karakteristika tog automobila jest da se jednim punjenjem baterija može prijeći u prosjeku 400 do 500 kilometara, što je za sadašnje važeće standarde uistinu velik domet.

Njemački ADAC okuplja članstvo od više od 18 milijuna automobilista. Izdaje mjesečnik Motorwelt koji izlazi u nakladi od 13,5 milijuna primjeraka kao i dvomjesečnik Reisemagazin, koji se tiska u 200 000 primjeraka i koji se bavi temama usko vezanima uz turizam te na inovativan i kvalitetan način obrađuje destinacije prvenstveno interesantne automobilistima i koje se nalaze na udaljenostima koje omogućavaju automobilska putovanja iz Njemačke na određenu destinaciju.

Video prezentaciju automobila pogledajte ovdje.

 
 

Vaši komentari