Loading...

Ustrojeno Ministarstvo turizma i sporta u Vladi RH

24.07.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Ministrica turizma i sporta je Nikolina Brnjac

Nakon cjelodnevne rasprave Hrvatski sabor u četvrtak, 23. srpnja 2020. godine izglasao je povjerenje novoj, 15. Vladi i drugoj koju će voditi aktualni premijer Andrej Plenković. Vlada premijera Andreja Plenkovića i njezin program dobili su u većinsko povjerenje 76 zastupnika od ukupno 151. 

Nova Vlada RH ima 16 ministarstva, umjesto dosadašnjih 20, a Ministarstvu turizma pripojen je i sport te se sada zove Ministarstvo turizma i sporta.

Ministarstvo turizma i sporta preuzela je Nikolina Brnjac koja je u proteklom mandatu bila u dva ministarstva. Prvo je bila državna tajnica za promet u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, a u srpnju 2019. imenovana je državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije Nikolina Brnjac obnašala je i dužnost delegirane ministrice, predstavljajući Vijeće Europske unije u Europskom parlamentu.

„U ovoj izazovnoj turističkoj godini od iznimne je važnosti za cijeli turistički sektor opstanak Ministarstva turizma. Uz rad i stručnu podršku svog tima, ključno je da svaki ministar posjeduje širok opus menadžerskih vještina i znanja. Sukladno dosadašnjem radnom i diplomatskom iskustvu na pozicijama državne tajnice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova kao i Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, vjerujemo kako će gospođa Brnjac, oslanjajući se na stručni tim Ministarstva turizma i neizostavnu suradnju sa strukom, doprinijeti pozitivnim rezultatima kojima se svi nadamo. UHPA je oduvijek imala dobru suradnju s resornim ministarstvom i vjerujemo da će se to i nastaviti.“, izjavio je predsjednik UHPA-e Tomislav Fain.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Vlada RH i Turizmoteka

Foto: Vlada RH

 

Vaši komentari