Loading...

Uvodi se „Hrvatska turistička kartica“

19.12.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Mjera za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu

Hrvatska Vlada  donijela je odluku o Cro kartici kao jednoj od mjera poticanja potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu zaposlenika. Cro karticom će poslodavci radnicima moći uplatiti maksimalno 2500 kuna namijenjenih za potrošnju u turističkim i ugostiteljskim objektima koji će biti uključeni u program.

Ministar turizma Gari Cappelli rekao je da su ciljevi uvođenja Cro kartice poticanje domaće ugostiteljsko-turističke potrošnje, povećanje udjela domaćih turista u korištenju ugostiteljskih i turističkih usluga, povećanje popunjenosti smještajnih i drugih ugostiteljsko-turističkih kapaciteta, smanjenje izražene sezonalnosti hrvatskog turizma te povećanje primitaka radnika po osnovi radnog odnosa.

Sama Cro kartica je debitna platežna kartica, komercijalnog naziva „Hrvatska turistička kartica“. Izdavat će ju poslovna banka na ime korisnika, s rokom valjanosti od minimalno četiri godine, a transakcije koje se njime obavljaju autorizirat će se PIN-om. 

Uvođenje Cro kartice omogućeno je četvrtim krugom porezne reforme provedenim ove jeseni unutar kojega je Ministarstvo financija izmjenama Pravilnika o porezu na dohodak, kao neoporezivi primitak koje poslodavci mogu isplatiti odnosno omogućiti svojim radnicima uz ostalo uvelo i naknade za podmirivanje troškova ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga namijenjenih odmoru radnika i to do 2.500 kuna godišnje. 

Treba dodati kako je Ministarstvo turizma objavilo i javni poziv za pristupanje provedbi mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj. Mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj će provoditi Ministarstvo turizma u suradnji s poslovnim bankama koje se prijave upravo putem spomenutog Javnog poziva.

Više detalja o javnom pozivu za poslovne banke saznajte ovdje.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Ministarstvo turizma i Hrturizam

Foto: Ministarstvo turizma
 

Vaši komentari