Loading...

Varaždinska županija raspisala javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu

12.05.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Na natječaj se do 10. lipnja 2020. mogu prijaviti pravne i fizičke osobe (privatni iznajmljivači) te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju registriranu dopunsku djelatnost turizam

Vrijednost Javnog poziva iznosi 900 tisuća kuna, a prijave traju do 10. lipnja ove godine. Županija će sufinancirati do maksimalno 50 % ukupnih prihvatljivih troškova, pri čemu minimalno sufinanciranje iznosi 5.000,00 kuna, dok je maksimalan iznos do 30.000,00 kuna, s time da će maksimalni iznos ovisiti o broju primljenih prijava i ostvarenom broju bodova prijave.

Na natječaj se mogu prijaviti pravne i fizičke osobe (privatni iznajmljivači) te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju registriranu dopunsku djelatnost turizam. Osim što su osigurana sredstva za ulaganja u već registrirane smještajne objekte, ovaj natječaj jedan je od rijetkih koji daje poticaj za otvaranje novih smještajnih objekata s ciljem povećanja smještajnih kapaciteta i noćenja.

„Posebno mi je drago da su se na prošlogodišnji  poziv prijavila i tri projekta opremanja i izgradnje prezentacijskih centara (heljda, vino i bučino ulje) koji će nakon realizacije biti prvi takvi u Županiji. Sigurna sam da će ove godine Kuće za odmor s pričom biti vrlo atraktivne poglavito u ovim uvjetima socijalne distance”, rekla je predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u turizmu

Više pročitajte ovdje.

Izvor: HrTurizam

Foto: Varaždinska županija

 

Vaši komentari