Loading...

VIDEO: Kako poboljšati prodaju turističkih aranžmana na internetu

09.12.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Gosti žele jasne i lako dostupne informacije, a poslovni partneri dokaze vaše profesionalnosti

Desetak turističkih agencija i agroturizama iz Hrvatske i Crne Gore dobili su preporuke kako unaprijediti marketing i prodaju na predavanjima koja su održali stručnjaci Benjamin Carey i Dean Nižetić. Predavanja su trajala od 2. do 5. prosinca 2014. u prostorima Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA, a organizirana su u sklopu projekta Održivi razvoj turizma posebnih interesa (SUD SIT).

Škotski konzultant s dugogodišnjim iskustvom u turizmu, Benjamin Carey osvrnuo se na marketing usmjeren na poslovne partnere (business-to-business) i krajnje kupce (business-to-consumer), važnost personaliziranog pristupa klijentima, funkcionalnost web stranice poduzeća te ispravno korištenje društvenih mreža.

Među najčešćim pogreškama ističe neprilagođenost web stranice pregledu na pametnim telefonima, netočne i zastarjele podatke, nemogućnost direktne kupovine i/ili rezervacije kao i jezičnu neprilagođenost pojedinim (a željenim) tržištima.

„Čak i najmanja trgovina čajem u planinama Nepala ima vlastitu web stranicu. Svatko tko se na bilo koji način bavi ili želi baviti turizmom trebao bi ju imati i redovito ažurirati", istaknuo je Carey.

„Vaša web stranica treba, na prvi pogled, dati razlog zašto bi netko kupio upravo vaš proizvod. U destinaciji većina agencija prodaje proizvode koji su zapravo identični, ali ono po čemu se razlikuju je priča koja čini proizvode živima. Ispričajte zato svoju priču o destinaciji, lokalnim proizvodima i vlastitom timu. Osim toga, morate omogućiti korisnicima da lako pronađu i kupuju vaše proizvode putem interneta. Ako ih se ne može pronaći nitko ih neće kupiti, bez obzira na to koliko su savršeni", dodaje Carey.

Stručnjak za online marketing i distribuciju, Dean Nižetić istaknuo je kako je važno zadati cilj web stranice (kome je namijenjena – krajnjim kupcima ili poslovnim partnerima), izračunati isplativost aktivnosti vezane uz nju, koristiti besplatne alate za analizu posjeta na web stranicama.

"Svako poduzeće trebalo bi upoznati svoje kupce. Web stranica, ako ju promatramo kao trgovinu, nikako ne smije biti iznimka. Ako poslujemo online, svakako trebamo upoznati svoje online kupce i biti spremni prilagoditi se njihovim očekivanjima", rekao je Nižetić.

Osim predavanja, predstavnici turističkih agencija i agroturizama su dobili 45-ominutni termin za individualne konzultacije kako bi dobili njima prilagođene savjete. Konzultacije će se nastaviti mailom i telefonom, a nova serija savjetovanja planirana je za veljaču sljedeće godine.

Prezentacije s predavanja oba stručnjaka, dostupna su ovdje. (olj)

Vaši komentari