Loading...

Vinoljupci pripremaju kušaonicu „Komarna u Zagrebu“

19.11.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Koja će se održati 22. studenog u zagrebačkom Klubu književnika

Vinoljupci pripremaju novu kušaonicu „Komarna u Zagrebu“ u Klubu književnika 22. studenog 2018. koja je ujedno i posljednja ove godine. Publici će se predstaviti pet vinara ove prestižne vinogradarske regije: Rizman, Volarević, Opus, Deak i Terra Madre. Posjetitelji će imati priliku kušati više od 20 vinskih etiketa, među kojima prevladavaju autohtone hrvatske sorte plavac mali i pošip.

Vinogorje Komarna smjestilo se u blizini ušća Neretve. Do 2008. godine bilo je to samo neprohodno brdo zaraslo u makiju i draču, a danas se tu nalazi 80h obrađenog područja sa preko 500.000 čokota vinove loze. Najmlađe je vinogorje u Hrvatskoj. Na području Komarne većinom se provodi certificirana ekološka proizvodnja, a 92% sortimenta posađenih loza u vinogorju čine autohtone sorte (plavac mali, pošip, tribidrag, maraština, dubrovačka malvasija i babić).

U ugodnom ambijentu restorana Klub književnika, na glavnom zagrebačkom trgu, posjetitelji će imati priliku uživati u vinima po promo cijenama, slasnim zalogajima Kuće pršuta, druženju s vinarima i živoj svirci akustičnog dua RetroBoys. Kušaonica započinje u 18, a završava u 23 sata.

Ukoliko želite sudjelovati na kušaonici, svoj dolazak potvrdite najkasnije do srijede, 21.11.2018. u 12 sati na vinoljupci@gmail.com.

Više možete pročitati ovdje.

Dodatne informacije potražite na www.vinoljupci.com.hr kao i na www.facebook.com/vinoljupci.

Izvor i foto: Vinoljupci 

Vaši komentari