Loading...

VirtualTourist: Zagreb među Top 10 europskih gradova

12.08.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Turisti vole Gornji grad, katedralu i Oktogon

VirtualTourist uvrstio je Zagreb na visoko šesto mjesto na ljestvici Top 10 europskih gradova. To je internetski portal za putovanja s registriranih 1,3 milijuna članova koji preporučuju destinacije što ih obavezno treba posjetiti te svojim ocjenama i mišljenjima pomažu korisnicima u prikupljanju informacija o putovanju.

U opisu Zagreba članovi VirtualTourista navode kako su već poznate ljepote Jadrana, međutim da svakako treba posjetiti i glavni grad Hrvatske, navodi se u newsletteru Turističke zajednice grada Zagreba.

Posebno ističu da turisti vole Gornji grad, do kojega se voze uspinjačom, gdje obilaze kulu Lotrščak. Mora se vidjeti i crkva sv. Marka, a prepoznaje se po grbu na šarenom krovu. Članovi VirtualTourista također kao atrakciju navode zagrebačku katedralu, koju preporučuju da obavezno razgledaju svi zaljubljenici u arhitekturu i povijest, a kao zanimljivo iskustvo i brži način obilaska grada spominju i Oktogon, trgovački prolaz u Donjem gradu.

Na ljestvici Top 10 gradova u Europi su Lavov (Ukrajina), Hamburg (Njemačka), Vilnius (Litva), Valencia (Španjolska), Porto (Portugal), Zagreb (Hrvatska),  Valletta (Malta), Budimpešta (Mađarska), Riga (Latvija) i Sarajevo (BiH).

Vaši komentari