Loading...

Visokotehnološke narukvice i dva testa za putnike: MSC brodovi su sigurni

20.11.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik MSC Cruisesa za talijanski „Corriere della Sera“ dao intervju o nastanku novog MSC-ovog zdravstvenog protokola

Brodovi za kružna putovanja nastavljaju ploviti dok sve više europskih zemlja uvodi lockdown. Zvuči kao šala, no razlog je jednostavan: MSC Cruises je sredinom 8. mjeseca osmislio zdravstveno-sigurnosni protokol koji je uvjerio talijansku vladu, a potom i maltešku o svojoj sigurnosti. To je bila prva veća kompanija za kružna putovanja koja je započela s redovnom plovidbom te otad plovi Mediteranom.

"Postali smo referenca za siguran početak te smo primili upite iz Brazila, Kine, Francuske, Španjolske, SAD-a i Južne Afrike.“, izjavio je izvršni predsjednik MSC Cruisesa, četvrte najveće kompanije na svijetu.

„Filozofija je jasna: brzi brisevi za sve putnike prije ukrcaja na brod i nakon prva četiri dana plovidbe, dnevne provjere tjelesne temperature, korištenje maski za lice, fizičko distanciranje je omogućeno smanjenjem broja gostiju, visokotehnološke narukvice koje omogućuju identificiranje bliskih kontakata i zaštićeni izleti uz MSC-ovo osoblje s negativnim testom obavljenim tijekom jutra na dan izleta. Dosad smo obavili oko 40.000 testova, a za oko 300 putnika ukrcaj je bio odbijen. Žao nam je kada se to dogodi, no ovo je jedini način da osiguramo odmor u potpunoj sigurnosti.“, pojasnio je Pierfrancesco Vago protokol MSC Cruisesa.

Ostatak intervjua o nastanku novog MSC-ovog zdravstvenog protokola, početku plovidbe, problemima sektora pročtajte ovdje.

Izvor i foto: MSC Cruises

Vaši komentari