Loading...

Vlada RH: Usvojena boravišna pristojba za 2018.

07.08.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Boravišna pristojba iznosi od 2,50 do 8,00 kuna

Vlada Republike Hrvatske je na 52. sjednici u Kninu donijela Uredbu o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2018. godinu, a predstavio ju je Frano Matušić, državni tajnik Ministarstva turizma.

Visina boravišne pristojbe utvrđuje se u rasponu od 2,50 do 8,00 kuna, ovisno o razredu turističkog mjesta i o sezonalnom razdoblju. Pri tome se vodilo računa da visina boravišne pristojbe bude konkurentna u odnosu na okruženje te je istaknuto da je Hrvatska i sa 8,00 kuna, koliko iznosi predložena visina boravišne pristojbe u turističkom A razredu u vrijeme glavne sezone, još uvijek najjeftinija u odnosu na konkurentne zemlje. Za privatne iznajmljivače i vlasnike stanova i kuća za odmor visina boravišne pristojbe ostaje na istoj razini kao i u 2017. godini.

Državni tajnik Matušić istaknuo je kako će se dio prihoda od boravišne pristojbe u 2018. usmjeriti prema dodatnoj sigurnosti domaćih i stranih turista, a kroz izmjene zakona o boravišnoj pristojbi osigurat će se stalna distribucija sredstava za projekte sigurnosti posjetitelja. Nadodao je i da je strateški cilj Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice razviti i pozicionirati Hrvatsku kao zrakoplovnu destinaciju, posebice u predsezoni i posezoni, pa će se dio financijskih sredstava iz povećanja boravišne pristojbe namjenski trošiti na suradnju sa zrakoplovnim prijevoznicima te povećanje broja letova prema svim hrvatskim zračnim lukama, kao i na druge promotivne aktivnosti.

Više informacija možete pronaći ovdje, a Uredbu objavljenu u Narodnim novinama ovdje.

 

Izvor: Vlada RH i MINT

 

Vaši komentari