Loading...

Volonturizam: Održana radnionica umrežavanja za predstavnike javnog, privatnog i neprofitnog sektora

03.10.2016
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Prva radnionica umrežavanja dionika u sklopu EU projekta „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“ održana je u Dubrovniku, 30. rujna

Predstavnici turističkih agencija, javnih institucija koje se bave turizmom i gospodarstvom te članovi neprofitnih organizacija sudjelovali su na jednodnevnoj radionici na kojoj su predstavljeni projekt i koncept Volonturizam kao oblik nove ponude u prekograničnog regiji te istraživanje u priobalju Crne gore i Cetinja i na području Dubrovačko- neretvanske županije.
 
Gosti predavači, stručnjakinja Irena Ateljević predstavila se  sudionicima s temom „Transformativni turizam i preokret svjetske paradigme prema osviještenim potrošačima“. Stručnjakinje za razvoj volonterstva i razvoj zajednice Lejla Šehić Relić i Jelena Kamenko okupljenima su predstavile temu „Volonturizam – socijalni kontakt turista i sudjelovanje u društveno odgovornim programima lokalne zajednice“.  
 
Sljedeća radionica umrežavanja bit će u Herceg Novom u Crnoj Gori krajem listopada gdje će veći naglasak biti na razvoju proizvoda te potrebi za razvojem međusektorske suradnje u kreiranju nove ponude u regiji. 
Kroz projekt „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“ koji se provodi u sklopu EU prekograničnog IPA komponenta II, programa za Hrvatsku i Crnu Goru 2012.-2013., predviđene su različite aktivnosti promocije volonturizma, povezivanja dionika različitih sektora i osnaživanja za razvoj novih programa temeljenih na društvenom poduzetništvu.
 
Foto: dubrovacki dnevnik.hr
 

Vaši komentari