Loading...

Volonturizam: Radionica umrežavanja za predstavnike javnog, privatnog i neprofitnog sektora

21.09.2016
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Radionica umrežavanja dionika u sklopu EU projekta „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“ održat će se u Dubrovniku, 30. rujna 2016. s početkom u 12 sati

Volonturizam, kao inovacija u zajednici, usmjeren na turiste zainteresirane za aktivan odmor i upoznavanje destinacije putem izravnog socijalnog kontakta i sudjelovanja u društveno odgovornim programima, temelj je za razvoj turističkih proizvoda koji će pridonijeti atraktivnosti graničnim područjima Hrvatske i Crne Gore.
 
Turizam, kao glavna gospodarska grana u priobalnom dijelu Hrvatske i Crne Gore, kroz inovativne i ekološki održive turističke proizvode potaknut će razvoj održive prakse i doprinijeti poboljšanju suradnje između profitnog, javnog i neprofitnog sektora u izradi novih koncepata za odmor i putovanja te razvoju volonterskih aktivnosti u regiji bogatoj tradicionalnim načinom života, prirodnim ljepotama i očuvanim okolišem. Volunturizam dovodi do pozitivnih rezultata koji odgovaraju na potrebe posjetitelja, gospodarstva, zajednice i okoliša, a projekt pruža podršku marginaliziranim društvenim skupinama da kroz projekte održivih volonturstičkih projekata koriste motivaciju i energiju volonterstva u razvoju zajedničkog prekograničnog turističkog prostora.
 
Kroz projekt „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“ koji se provodi u sklopu EU prekograničnog IPA komponenta II, programa za Hrvatsku i Crnu Goru 2012.-2013., predviđene su različite aktivnosti promocije volonturizma, povezivanja dionika različitih sektora i osnaživanja za razvoj novih programa temeljenih na društvenom poduzetništvu.
 
Prva radionica umrežavanja prilika je za upoznavanje s temom te prilika za povezivanje osoba važnih za razvoj i promociju turizma u regiji. 
Polaznici trebaju svoj dolazak potvrditi do 26 rujna na e-mail: dana@udruga-mi.hr.
 
Dnevni red možete pronaći ovdje.
 

Vaši komentari