Loading...

Westbury o preispitivanju viznog režima

21.11.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Predsjednik svjetskog udruženja turističkih agenata (WTAAA) sudjelovao je početkom studenog 2014. na drugom Svjetskom kongresu predsjednika udruga turističkih agencija na panelu o sigurnosti putovanja

„Još uvijek se pitam zbog čega države diljem svijeta imaju potrebu kompliciranog sustava turističkih viza“, kazao je na diskusiji o slobodi putovanja Jayson Breck Westbury, predsjednik svjetskog udruženja turističkih agenata (WTAAA).

 „Hajde da ih jednostavno ukinemo“, predložio je Westbury koji smatra kako vizni režimi nemaju previše doticaja s nacionalnom sigurnosti i imigracijskom politikom, odnosno da nisu nužno u korelaciji jer se za potonje koriste znatno sofisticiraniji mehanizmi.

 „Države turističke vize u većoj mjeri koriste kao generator prihoda, a ne kao sredstvo nacionalne sigurnosti, jer ako netko dolazi u zemlju s lošim namjerama, u njihovu djelovanju vize ih neće spriječiti“, izjavio  je Westbury koji zagovara temeljito preispitivanja sustava viza. Kao što je iznio na panelu o slobodi putovanja, smatra da sadašnji propisi čine da, s jedne strane, pozivamo turiste da nam slobodno dođu u posjet, a s druge ih strane destimuliramo različitim pravilima i porezima koj plaćaju na svakom koraku.

Podsjetimo, UHPA je početkom studenog bila domaćin drugog Svjetskog kongresa predsjednika udruga turističkih agencija u Zagrebu na kojem je okupila oko pedesetak čelnika turističkih udruženja iz 34 zemlje, a ukupno je bilo 120 sudionika.

Vaši komentari