Loading...

World Halal Day 2016.

03.08.2016
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U Opatiji obilježit će se jedinstvena obljetnica – 100 godina od priznanja islama kao jedne od religija u Hrvatskoj

Centar za certificiranje halal kvalitete kao jedna od institucija Islamske zajednice u RH u suradnji s United World Halal Development organizacijom organizira prvi međunarodni halal kongres. World Halal Day (WHD) Croatia ove će se godine održati od 2. do 4. studenog u Opatiji. Ovo je treća godina kongresa čiji je cilj okupiti imena i institucije svjetske halal scene radi razmjene iskustva te prije svega predstavlja potencijala razvoja Halal industrije u Hrvatskoj i regiji.

Ovaj događaj okupit će svjetske proizvođače, predstavnike vodećih svjetskih halal ustanova, pružatelja usluga, kupaca i distributera, akademske i istraživačke zajednice, veleposlanstva, državnih ustanova te predstavnike drugih domaćih i inozemnih ustanova s ciljem razmjene iskustava i prije svega predstavljanja Hrvatske i regije kao nove destinacije i primjene nadasve uspješnog modela Halal norme u Europi i svijetu.

WHD bit će posvećen halal tržištu, turizmu i prehrani te islamskom bankarstvu i financijama o kojem će se izlagati po prvi puta u Hrvatskoj. Svoje sudjelovanje već su potvrdili predstavnici iz Turske Singapura, Indije, Malezije, Kine, Južne Koreje, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Katara, Mauricijusa i drugih.

WHD ima pokroviteljstvo Ministarstva turizma, Ministarstva europskih i vanjskih poslova, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva te podršku Hrvatske gospodarske komore dok će medijski pokrovitelji biti Al Jazeere Balkans, Preporoda, ISFIN-a, Check INN TV Dubai i mnogi drugi.

Kongres je i humanitarnog karaktera jer će se tom prilikom donirati novac djeci sa posebnim potrebama iz udruge "Društvo Naša djeca Opatija".

Detalje programa nađite u brošuri, a za registraciju kliknite ovdje.
Sve dodatne informacije možete dobiti putem:

Center for Halal Quality certiöcation
Tomasiceva 12/2,
10000 Zagreb Croatia
Tel:+385 1 5619 062
e-mail: info@worldhalalday.com
e registration@worldhalalday.com

 

Izvor: worldhalalday.com

Vaši komentari