Loading...

WTTC poziva vlade da osiguraju prostore za testiranje u zračnim lukama

31.07.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Testiranje mora uključivati ​​provjere temperature i bris testova za sve putnike u dolasku i odlasku, s rezultatima unutar 24 sata

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) u priopćenju od 29. srpnja poziva vlade širom svijeta da započnu ulagati u prostore za testiranja u zračnim lukama kako bi se spriječilo širenje COVID-19 i omogućilo ponovno uspostavljanje sigurnih putovanja.

Neophodno je da sve međunarodne zračne luke primjenjuju globalno priznate standarde testiranja putnika u dolasku i odlasku. To će osigurati sigurnost svim putnicima, održavati 'zračne koridore' između zemalja i ukloniti štetu i poremećaje uzrokovane karantenama koje uvelike utječu na oporavak turističkog sektora“, izjavila je Gloria Guevara, predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a.

Kao dio postupka provjere, testiranje mora uključivati ​​provjere temperature i bris testova za sve putnike u dolasku i odlasku, s rezultatima unutar 24 sata, a samo oni pozitivni testovi - s ili bez simptoma - trebaju biti stavljeni u karantenu. Ako postoje aplikacije koje pomažu učinkovitom sustavu ispitivanja i praćenja, putnike se mora savjetovati da se prijave i da ih koriste.

"Morat ćemo živjeti s COVID-19 u doglednoj budućnosti te moramo učiniti sve što možemo kako bismo zaštitili javno zdravlje i spasili živote, istovremeno vraćajući povjerenje potrošača, pokrećući globalni ekonomski oporavak i spašavajući poslove milijuna ljudi čiji život ovisi o uspješnom turizmu ", istakla je Guevara.

Izvor i foto: WTTC

 

Vaši komentari