Loading...

Za sinjsku alku čista petica

23.10.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Predstavnici turističkih agencija, članova UHPA-e posjetili su Muzej Sinjske alke i Alkarsku ergelu, a u anketi UHPA-e korisnost ovog događanja za unapređenje i uspostavljanje suradnje s muzejom ocijenili su čistom peticom

U sklopu projekta Uvođenje inovativnosti u proces razvoja proizvoda za posebne oblike turizma održana je radionica Turistički potencijali Sinjske alke u Sinju. Na radionici su sudjelovala 23 predstavnika turističkih agencija, članova UHPA-e, a koji su upoznati s potencijalima Muzeja Sinjske alke u turizmu. Posjet je organizirala Udruga hrvatskih putničkih agencija u suradnji s Viteškim alkarskim društvom (VAD).
 
Tijekom boravka u Sinju djelatnici putničkih agencija najprije su u pratnji voditelja Muzeja Sinjske alke Borisa Filipovića Grčića i direktorice marketinga Alke Marine Pavić razgledali novootvoreni Muzej Sinjske alke te su na temu Doživljaj trčanja Alke imali priliku razgovarati i s ovogodišnjim slavodobitnikom alkarom Franom Ivkovićem.
 
„Ovo je za nas važan trenutak u kojem možemo djelatnicima putničkih agencija predstaviti i pokazati naše sadržaje, počevši od Muzeja Sinjske alke, Alkarske ergele i ostalih aktivnosti VAD-a. Naša želja je unaprijediti suradnju Muzeja i turističkih agencija te zajednički privući više turista koji će posjetiti naš grad, u prvom redu Muzej Sinjske alke“, kazao je Filipović Grčić, voditelj muzeja.
 
Nakon razgledavanja Muzeja Sinjske alke i Alkarskih dvora, predstavnici turističkih agencija posjetili su sinjski Hipodrom, gdje ih je o aktivnostima Alkarske ergele, a posebno o mogućnostima rekreacijskog jahanja, upoznao upravitelj ergele Stipe Šimundža.
 
Udruga hrvatskih putničkih agencija već je organizirala niz edukacijskih posjeta različitim institucijama, a Alka, muzej i Sinj su brend koji se treba iskoristiti u turističkim okvirima.  Nakon posjeta Sinju, UHPA je anketirala članove koji su sudjelovali na radionici. Oni su korisnost ovog događanja za unapređenje i uspostavljanje suradnje s muzejom ocijenili sa čistom peticom, zaključivši kako je ovo izvrstan način da se promoviraju nove turističke atrakcije dok su izrazito zadovoljstvo iskazali su i kada je riječ o ukupnom dojmu djelatnika muzeja i njihove prezentacije.
 
Idući edukativni posjet je Roomescapeu u Zagrebu i Splitu
 
 
Projekt se realizira uz podršku i sufinanciranje Ministarstva turizma.
 

Vaši komentari