Loading...

Zadar postao grad iluzija

20.03.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Otvaranjem Muzeja iluzija nadopunjena je bogata turistička ponuda grada

Zadarski Muzej iluzija otvorio je svoja vrata 1. lipnja 2016. godine, te posjetiteljima ponudio intrigantno vizualno, osjetilno i edukativno iskustvo s pregršt novih iluzija. 

Prvi posjetitelji su imali priliku uskočiti u vrtlog iluzija u tunelu Vortex – prvom tunelu te vrste u ovom dijelu Europe. Vortex je iznenadio svakoga tko je pokušao proći kroz rotirajući cilindar u nastojanju da napravi sljedeći korak po potpuno ravnoj i stabilnoj površini. Posjetitelje je oduševila i soba ogledala koja, zahvaljujući različitim oblicima i kutovima reflektiranja, izobličuje predmete i osobe koje zrcali, pružajući jedan nov i neobičan pogled na stvarnost.

Novost u zadarskom Muzeju iluzija je i soba sa stolicom koja pokazuje koliko je zapravo nevjerojatna percepcija veličine osobe koju gledamo, ovisno o kontekstu koji nam sugeriraju predmeti oko nje, pa se tako osoba na stolici čini izuzetno malom s obzirom na druge ljude u prostoriji. Mnoge je u djetinjstvo vratio i kaleidoskop čije su uzorke, umjesto šarenih papirića i perli, činili sami posjetitelji. Okupljeni su se mogli okušati i u brojnim didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama.

Muzej je kreirao posebnu ponudu za posjetu učeničkih grupa, dok je ulaz za profesore i/ili vodiče je besplatan.

Više o Muzeju iluzija saznajte ovdje  http://zadar.muzejiluzija.com/.

Za sve dodatne upite, možete se obratiti na kontakt:

Paolo Tičina

mob: +385 97 678 4575

e-mailpaolo@muzejiluzija.hr

 

Izvor i fotografija: Muzej iluzija Zadar

Vaši komentari