Loading...

Zadar uvršten na popis top 10 gradova koje treba posjetiti u 2019. godini

23.10.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Prema prestižnom turističkom vodiču Lonely Planet

Jedan od najpoznatijih turističkih vodiča Lonely Planet objavio je prestižni vodič pod nazivom „Best in Travel 2019“ koji sadrži prijedloge o destinacijama koje treba posjetiti u 2019. godini. Uz Zadar u tom društvu su se našli i sljedeći gradovi: Kopenhagen (Danska), Shenzhen (Kina), Novi Sad (Srbija), Miami (SAD), Kathmandu (Nepal), Mexico City (Meksiko), Dakar (Senegal), Seattle (SAD) i Meknes (Maroko). Osim preporuku u kategoriji gradova, preporučuju se zemlje i regije, ali i putovanja s najboljom vrijednošću za novac.

Iz Lonely Planeta u opisu Zadra naglašavaju da je riječ o destinaciji koja se u potpunosti izdigla iz pepela ratne prošlosti i koja danas uživa status živahne kozmopolitske destinacije u kojoj posjetitelji mogu otkriti odlične barove i opuštajuće kafiće, antičke ruševine, inovativne muzeje i autohtone rustikalne restorane. Od nezaboravnih iskustava koje Zadar nudi, stručnjaci Lonely Planeta izdvajaju šetnju po zadarskoj rivi uz umirujući zvuk morskih orgulja te prijevoz preko gradske luke višestoljetnom tradicijom zadarskih barkajola.

Tom Hall, glavni urednik Lonely Planeta, smatra da neposrednost Zadra putnicima omogućuje lako povezivanje s autohtonim načinom života i kulture. „Energija i vreva grada izvrsno su ukomponirane u drevnu povijest, koja je posvuda uklesana u krajolik i arhitekturu. Ovo je kutak raja sa stavom u koji će se putnici sigurno zaljubiti“, zaključuje Hall.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Izvor i foto: HTZ 

Vaši komentari