Loading...

Zagreb i Hrvatska po prvi puta imaju turističkog informatora godine - Moranu Suton

23.11.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Organizacija European Cities Marketing (ECM) proglasila je djelatnicu zagrebačkog Centra za posjetitelje za turističkog informatora godine u Europi

Organizacija European Cities Marketing (ECM) proglasila je djelatnicu zagrebačkog Centra za posjetitelje, Moranu Suton, za turističkog informatora godine u Europi. Na online održanom 7. kongresu djelatnika centara za posjetitelje (7th TIC Expert Meeting), odabrana je među prijavljenim kandidatima i time postala prvi turistički informator iz Hrvatske s ovako vrijednim priznanjem.

Na ovom hvalevrijednom priznanju osobno joj je željela čestitati i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja ju je u prisustvu direktorice Turističke zajednice grada Zagreba Martine Bienenfeld, primila u prostorijama Ministarstva turizma i sporta.

Naši su turistički djelatnici ove godine pokazali iznimnu odgovornost, kreativnost i prilagodljivost. Time su pridonijeli pozitivnom imidžu Hrvatske kao sigurne turističke destinacije. Ponosna sam što je kvalitetu i profesionalnost hrvatskog turističkog djelatnika prepoznala i struka te ovim putem Morani Suton upućujem iskrene čestitke. Ovo priznanje još je jedna potvrda kako čovjek zaista jest ključ uspjeha u turizmu“, kazala je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.  

Informatorica Suton svojim je nesebičnim, brzim i kvalitetnim pristupom pokazala odlike istinskog turističkog djelatnika i to u izvanrednim okolnostima potresa, koji je pogodio grad Zagreb. Svim posjetiteljima, koji su se u tom trenutku zatekli u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman, informatorica Suton pružila je pomoć te smjernice za daljnje postupanje s obzirom da je zračni promet vrlo brzo bio ponovno uspostavljen i time potpuno zasluženo postala turistički informator godine u Europi.

Za turističkog informatora godine, gospođu Suton nominirala je Turistička zajednica grada Zagreba.

Posao informatora u Centru za posjetitelje nije samo pružanje informacija i prezentiranje turističke destinacije, nego i pružanje osjećaja sigurnosti i bezbrižnog boravka svakom posjetitelju. Naša informatorica, Morana Suton, svoj je posao odradila profesionalno i uz maksimalnu razinu odgovornosti te sam iznimno ponosna na njenu staloženost i požrtvovnost kojima je pokazala odlike istinskog turističkog djelatnika u posebno teškim okolnostima. Odlučili smo nominirati ju ispred TZGZ-a za europskog informatora godine te smo sretni što je to prepoznala i struka, dodijelivši joj ovo vrijedno priznanje“, istaknula je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Izvor: Ministarstvo turizma i sporta / TZG Zagreba

Foto: Ministarstvo turizma i sporta 

Vaši komentari