Loading...

Zagreb odabran za top europsku destinaciju 2017.

25.05.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Pobijedio je u konkurenciji deset gradova kao najpoželjnija i najuzbudljivija, ali nedovoljno istražena europska destinacija koja se mora posjetiti

Lonely Planet, jedan od najprestižnijih svjetskih turističkih vodiča, stavio je našu metropolu na vrh liste najpoželjnijih i najuzbudljivijih, ali nedovoljno istraženih europskih destinacija koje se moraju posjetiti.

Prema tom izboru, Zagreb je pobijedio u konkurenciji deset gradova koji imaju što pokazati, ali su često podcijenjeni i nedovoljno poznati kod turističke publike.

Stručnjaci Lonely Planet-a naveli su da se često nalazi u sjeni poznatijih, razvikanih gradova na obali Jadrana, ali da se radi o metropoli koju definitivno treba upoznati. Zagreb vide kao grad koji je istvoremeno kozmopolitski i alternativan, a istaknuli su i njegovu dostupnost jer nikad nije bilo povoljnije i lakše doći do glavnog grada Hrvatske, sada zahvaljujući i novoj zračnoj luci "Franjo Tuđman".

Osvrnuli su se i na osunčane trgove austro-ugarskog štiha prepune ljudima koji piju kavu, arhitekturu grada, uličnu umjetnost i urbanu obnovu.

Drugo mjesto na toj listi zauzela je švedska pokrajina Gotland, treća je španjolska Galicija, četvrti je sjever Crne Gore, a peti britanski Leeds. Slijede portugalski Alentejo, sjeverna Njemačka, Moldavija, ciparski Pafos i francuski Le Havre.

Više informacija pogledajte na službenim stranicama.

 

Izvor: Business IN i HINA

Vaši komentari