Loading...

Zamjenik Ministra turizma članovima UHPA-e uručit će certifikat ISO 9001:2008

08.09.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Dolazak na svečanu dodjelu potvrdilo je preko pedeset predstavnika turističkih agencija te desetak uveženih gostiju

Nakon prvog ciklusa i prvih certificiranih članica, UHPA je, u suradnji s certifikacijskom kućom Lloyd Register Quality Assurance, uspješno završila i drugi ciklus projekta implementacije i certificiranja sustava upravljanja kvalitetom prema međunarodnoj normi ISO 9001:2008.

Ove godine trideset šest turističkih agencija uspješno je implementiralo i certificiralo spomenuti sustav upravljanja kvalitetom, dok je na internim i nadzornim auditima potvrđen certifikat trideset devet turističkih agencija prvog ciklusa. Uvid u ISO dokumentaciju pokazao je da agencije nisu poslovanje prepustile slučaju, već su se posvetile unapređenju učinkovitosti sustava kvalitete.

„Turističke su agencije uvođenjem ISO standarda pokazale da su posvećene promišljanju poslovanja i preventivnom uklanjanju eventualnih poteškoća. Čestitam im na tome i drago mi je što su dokazale da su spremne na stalno mijenjanje i poboljšavanje poslovnih procesa i odnosa s klijentima“, komentirala je završetak drugog ciklusa projekta Mihaela Turniški, UHPA-ina menadžerica audita i voditeljica Odjela članstva i komunikacije.

U sklopu projekta, od siječnja do travnja 2015. godine, Ured UHPA-e proveo je oko osamdeset internih audita, a edukacije i radionice koje su u sklopu projekta održane za agencije, ocijenjene su kao jedne od najboljih radionica u kontekstu korisnosti u poboljšanju prodaje turističkih agencija. Radionice su omogućile, kako je pokazalo anketno ispitivanje, unapređenje prodajnih vještina, pokazale su kako motivirati kupca i postići njegovo zadovoljstvo i uspješnu prodaju.

Menadžerica kvalitete Ivana Rušin vjeruje da će UHPA organizirati još sličnih radionica u svrhu dogradnje početnih znanja polaznika. Mišljenja je da ISO 9001:2008, najrašireniji i najpriznatiji standard kvalitete, agencijama omogućuje bolje razumijevanje i praćenje potreba kupaca, postizanje većeg stupnja zadovoljstva i povjerenja kupaca te povećanje produktivnosti i efikasnosti poduzeća.

Projektne aktivnosti realizirane su uz potporu Ministarstva turizma Republike Hrvatske koje je prepoznalo važnost i inovativnost projekta. Time je UHPA zaključila svibanj 2015. godine sa 75 turističkih agencija koje su s Udrugom potvrdile i dobile certifikat ISO 9001:2008. 

Svečano uručenje certifikata ISO za 36 agencija novog ciklusa projekta održat će se 11. rujna 2015. godine, a certifikate će, uz Borisa Žgombu, predsjednika UHPA-e, uručiti i zamjenik ministra turizma Daglas Koraca. Više o dodjeli ovdje

Više o projektu ovdje 

Vaši komentari