Loading...

​Započele prijave za međunarodnu turističku nagradu „Marko Polo“

06.03.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Za najbolji turistički proizvod koji obuhvaća lokalnu povijest, tradiciju, kulturu, kao i turizam posebnih interesa te uključuje najmanje tri zemlje Srednje i Istočne Europe

Prijave za međunarodnu turističku nagradu 'Marko Polo' otvorene su od 1. ožujka 2019. godine. Riječ je o zajedničkom projektu Narodne Republike Kine i šesnaest zemalja srednje i istočne Europe okupljene pod inicijativom 'Kina +16' u kojem članice pozivaju zainteresirane zemlje na osmišljavanje originalnog turističkog proizvoda ili rute namijenjene kineskom turističkom tržištu to jest prosječnom kineskom posjetitelju na području šesnaest zemalja. O kreiranju ove nagrade jednoglasno je odlučeno temeljem inicijative hrvatske delegacije na sastanku o turističkoj suradnji između Kine i zemalja srednje i istočne Europe, u rujnu 2018. godine u Dubrovniku.

Nagrada 'Marko Pol'o dodjeljuje se jednom godišnje za proteklu godinu kao priznanje za doprinos različitim kategorijama turističkih poduzetnika (npr. turoperatorima, putničkim agencijama) za najbolji turistički proizvod koji obuhvaća lokalnu povijest, tradiciju, kulturu, kao i turizam posebnih interesa te uključuje najmanje tri zemlje Srednje i Istočne Europe (Inicijativa Kina +16): Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Crnu Gora, Češku, Estoniju, Hrvatsku, Latviju, Litvu, Mađarsku, Makedoniju, Poljsku, Rumunjsku, Slovačku, Sloveniju i Srbiju.

Svi zainteresirani, projekte mogu prijaviti do 31. svibnja 2019. godine, a pobjednik će biti proglašen 9. rujna, dok će se svečana dodjela nagrada održati 23. listopada na 5. konferenciji „Kina +16“ za područje turizma u Rigi.

Više informacija kao i upute za prijave pogledajte na službenoj stranici Ministarstva turizma.

Izvor i foto: Ministarstvo turizma

 

Vaši komentari