Loading...

Zatvaranje sezone 'Zagrebačkog vremeplova' na Zrinjevcu

26.09.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U subotu 28. rujna, od 11 do 13 sati, kod Glazbenog paviljona na Zrinjevcu, Turistička zajednica grada Zagreba priprema posebnu proslavu: svečano zatvaranje manifestacije „Zagrebački vremeplov“,i proslava Svjetskog dana turizma.

Za proslavu će biti zaduženi KUD „Frankopan Remete“, grupa „Potepuhi“ koji su zagrebačkim šansonama oživljavali Gornjogradske glazbene vedute te kostimirani likovi koji su uljepšavali Gornji grad u prošlosti. Na završnom Promenadnom koncertu nastupat će Kraljevi ulice.

Besplatno će voziti dva fijakera, posjetitelji će moći probati domaće kolače, koje će posebno za ovu priliku izraditi članice KUD „Frankopan Remete“. Ni oni najmlađi neće biti zaboravljeni, naime, za njih je pripremljena dječja igraonica gdje će se moći igrati dok roditelji plešu

Na posljednjem ovosezonskom Promenadnom koncertu u Parku Maksimir u nedjelju, 29. rujna od 10.30 do 12.30 sati, kod Švicarske kuće nastupat će Ansambl salonske glazbe Strauss te će tako obilježiti završetak ovogodišnje sezone Zagrebačkog vremeplova.

U nedjelju završava i Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije, a još jednom ćemo se ove godine družiti sa vojnicima iz Počasne satnije Kravat pukovnije 18. listopada na Svjetski dan kravate točno u podne na Markovu trgu.

Iako je gotov Zagrebački vremeplov, sve do 26. listopada, petkom i subotom od 8 do 13 sati na Dolcu, kod spomenika Kumici, bit će proizvođači s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja grada Zagreba, odjeveni u narodne nošnje prodaju sezonsko voće, povrće, „grincek“... u okviru projekta „Kumice s Dolca“.  

Proslava je subotu 28. rujna, od 11 do 13 sati, kod Glazbenog paviljona na Zrinjevcu, 

Vaši komentari