Loading...

Završna konferencija projekta In Cultura Veritas

26.11.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Glavni cilj projekta bio je doprinijeti atraktivnosti, posjećenosti i zaštiti kulturne baštine područja i povećanju gospodarske aktivnosti područja

U srijedu, 25.11.2020., održana je Zoom konferencija povodom završetka prekograničnog projekta In cultura veritas koji se provodio na prekograničnom projektnom području između Zagrebačke županije (Hrvatska) i subregije Obsotelje i Kozjansko (Slovenija) na kojoj su predstavljeni rezultati projekta koji je trajao 28 mjeseci.

Glavni cilj projekta bio je doprinijeti atraktivnosti, posjećenosti i zaštiti kulturne baštine područja i povećanju gospodarske aktivnosti područja kroz razvoj nove održive prekogranične destinacije, jačanje kapaciteta lokalnih dionika i sveobuhvatnu promociju.

Projektne aktivnosti, grupirane u sedam radnih paketa, provedene su zajedničkom suradnjom triju projektnih partnera iz Hrvatske: Zagrebačke županije (vodeći partner), Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i Muzejskog dokumentacijskog centra (MDC) i triju iz Slovenije: Općine Šmarje pri Jelšah (OŠJ), Kmetijsko gozdarskog zavoda Maribor (KGZS-MB) i Razvojne agencije Sotla (RAS). Projekt se provodio na prekograničnom projektnom području između Zagrebačke županije (Hrvatska) i subregije Obsotelje i Kozjansko (Slovenija), a njegov značaj za doprinos razvoju toga područja prepoznala je i Europska unija te za provedbu projekta odobrila 852.819,44 EUR iz  Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), unutar Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska za razdoblje 2014. – 2020. ili 85 % ukupnog projektnog proračuna (1.003.317,00 EUR). 

Projekt je ispred Zagrebačke županije predstavila Ivana Rendulić Jelušić koja je istaknula kako je upravo zahvaljujući ovom projektu i suradnji oko 40 vinara s područja Zelinske, Samoborske i Plešivičke vinske ceste, gradovima Samoborom, Jastrebarskim i Svetim Ivanom Zelinom i njihovim gradskim muzejima, ostvareno povećanje atraktivnosti ponude kulturnog i vinskog turizma na području Zagrebačke županije u skladu sa zahtjevima suvremenih posjetitelja.

Ivana Maltar, direktorica UHPA-e u svom je obraćanju istaknula zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu koji je rezultirao uspostavom nove turističke destinacije i identifikacijom zajedničkih turističkih proizvoda što će doprinijeti razvoju kontinentalnog turizma i turizmu posebnih interesa.

Više o projektu i projektnim aktivnostima saznajte ovdje.

Izvor: UHPA

Foto: In Cultura Veritas

Vaši komentari