UHPA.hr
Loading...

Završnica programa Rijeke kao Europske prijestolnice kulture

08.04.2021
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Tijekom travnja planira se održati preko 50 kulturno-umjetničkih događanja

U Rijeci se tijekom travnja – mjeseca koji predstavlja svojevrsnu programsku završnicu programa Europske prijestolnice kulture – planira održati preko 50 kulturno-umjetničkih događanja kojima će publika moći prisustvovati u kontroliranim uvjetima i uz poštovanje epidemioloških mjera.

Naime, Rijeci i Galwayu su, zbog pojave pandemije COVID-19 i nemogućnosti da izvorno planirani program realiziraju u cijelosti tijekom 2020. godine, titule Europskih prijestolnica kulture produljene do kraja travnja 2021. godine. Tako će bogat travanjski program, kojim će Rijeka i službeno obilježiti završnicu projekta Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu, uključivati predstave, koncerte i programe u kazalištu, zatim tematske vođene šetnje gradom svaki vikend, otvorenja trajnih instalacija, izložbe, programe u novootvorenoj Dječjoj kući i slična događanja.

Brojna događanja nastavljaju se održavati i nakon travnja, pa tako izložba Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza, koja donosi Klimtove rane radove - slike koje su nakon 133 godine demontirane sa svoda riječkog kazališta Ivana pl. Zajca kako bi bile restaurirane te ekskluzivno prikazane na izložbi u novoobnovljenoj palači iz 18. stoljeća u koju je Muzej grada Rijeke nedavno uselio, ostaje otvorena.

Sva događanja organizirana su u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama, ali će se i prilagođavati eventualnim novim mjerama i preporukama ukoliko bude bilo potrebno.

Izvor: HTZ

Foto: TZ Rijeka

 

Vaši komentari