Loading...

Od Starog Grada do grada Hvara

Objavljeno 12.11.2015
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Osim što se diči kao najsunčaniji otok, otok Hvar je poznat po drugom najstarijem gradu u Hrvatskoj, Starom Gradu. O tome svjedoči i samo ime koje potječe od antičkog imena Faros, nadjenutog prema njegovim doseljenicima s otoka Parosa iz Egejskog mora.

Osim utisnutih tragova u kulturi življenja starih Grka, svoje tragove tu su ostavili i Iliri, starosjedioci. Ispričat ćemo vam ratne priče ovih dvaju naroda, o velikom Dioniziju Sirakuškom te ljubavnu priču Demetrija Hvaranina i ilirske kraljice Teute, te kasnije o njegovoj izdaji. Slijede priče i spomenici iz srednjega vijeka o dolasku Hrvata te njihovoj seobi na jugozapadni dio otoka u Novi Grad, tj. današnji Hvar čija povijest seže u ilirsko te antičko doba (naselje Herakleja). Kulturnu baštinu koju su nam ostavili, imat ćete priliku vidjeti svojim očima.

Glavne aktivnosti / atrakcije : razgledavanje starogradskog polja, Dominikanskog samostana u Starom Gradu i Tvrdalja obitelji Hektorović; grad Hvar: tvrđava Fortica, Arsenal, gradska loža i Kneževa palača; Pakleni otoci (Palmižana)

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan starogradsko polje - Dominikanski samostan u Starom Gradu - Tvrdalj; 2. dan grad Hvar - tvrđava Fortica, Arsenal, Gradska loža i Kneževa palača; 3. dan Pakleni otoci, uvala Palmižana. Aranžman se može realizirati u periodu od 1. travnja do 15. studenog za grupe od 4 osobe do 30 osoba, a po potrebi i više. Smještaj je moguć u hotelu s tri i četiri zvjezdice dok je prijevoz moguć brzim plovilima i po potrebi kombijem. Stručno vođenje moguće je na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude. Fotografije: Aventur


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 12.11.2015

Vaši komentari

Kontakt

Aventur d.o.o.

Put brodograditelja 1
21220 Trogir

Telefon : +385 21 882388
Fax : +385 21 882388
e-mail : aventur@aventur-agency.com

Web : www.aventur-charter.hr; www.aventur-boat-charter.com; www.excursions-croatia.com

Još ideja od članice