Loading...

Biciklom kroz zelenilo dalmatinskih maslina

Objavljeno 22.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Maslina je od pamtivijeka prisutna na Zemlji

Maslinovo ulje davno je postalo temelj ljudske prehrane. Njime se trgovalo i plaćalo, liječilo i uljepšavalo. Maslina je simbol mira, života, obilja, vječnosti, zdravlja, učenosti i mudrosti. Ono jezaista posebno, gotovo čudotvorno drvo. Koliko je maslina posebna u Dalmaciji, saznajte s nama u obilasku jedinstvenih dalmatinskih maslinika. Uz stručno vodstvo maslinara i vodiča obiđite pravu mediteransku oazu mira i spokoja smještenu u nepreglednoj šumi jedinstvenih lunjskih maslina samoniklih još u vrijeme Rimljana. Prošećite sjenama stabala koje su postojale i u vrijeme Krista jer ovdje rastu masline stare 2000 godina. Uživajte u čuvanju tradicije uz uvođenje modernih mogućnosti prerade kod mladih maslinara zadarskoga zaleđa. Otkrijte posebnost okusa i boja ove jedinstvene gastronomske poslastice. 

Glavne aktivnosti / atrakcije : obilazak lunjskih maslinika na Pagu, obilazak dugovječnih nasada maslina i stare rimske uljare na Ugljanu, upoznavanje novih nasada maslina zadarskoga zaleđa, otkrivanje poveznice između tradicionalnih i modernih maslinara

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od četiri dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: otok Pag, Lun; 2. dan: otok Ugljan; 3. dan: zadarsko zaleđe (Polača/ Nadin); 4. dan: Zadar. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe do dvadeset osoba. Smještaj je moguć u hotelima s tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz predviđen biciklima uz pratnju dodatnog vozila. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 22.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Feral-tours d.o.o.

Don Ive Prodana 7
23000 Zadar

Telefon : +385 23 312425
Fax : +385 23 301894
e-mail : info@feral-tours.com

Web : www.feral-tours.com

Još ideja od članice