Loading...

Ribanje i ribarske priče zadarskoga kraja

Objavljeno 22.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Kada netko spomene ribarske vještine, obično prvo pomislimo na ribarenje

Barkica na moru, ranom zorom ribar vadi mrežu… I tišina. Ali nije baš uvijek tako! Ribari često idu u društvu u ribolov pa onda pričaju svoje priče, sjećaju se i nadmeću čiji je ulov najveći. Upoznajte ribarske vještine, priče i tradiciju zadarskoga kraja. Ribarenje, posjet ribarnici, uzgajalištima; degustiranje i uživanje u ribljim delicijama ovoga kraja te priprema vlastitog ulova učinit će Vaš doživljaj potpunim. Riba je najbolja kada je sami uhvatite, očistite u moru dok galebovi vrebaju na iznutrice, a potom i spremite na gradele ili na brudet. U tome će Vam pomoći iskusni ljudi. Iskusni u svom poslu, ali i u priči kako je to nekad bilo. Budite čuvari povijesti običnih ljudi. Prikupite iskustvo i znanje svim osjetilima te ih ponesite sa sobom kao rizničari tradicije.

Glavne aktivnosti / atrakcije : razgled Zadra - tržnica, ribarnica; degustacija proizvoda; ribolov mrežama; posjet Kalima, tipičnom ribarskom mjestu; posjet uzgajalištu riba i obrok uz brudet, tunu ili inćune

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: razgled grada Zadra i posjet ribarnici, ribarska marenda; 2. dan Privlaka/ Nin: vještine malih ribara, izlazak ribarskim brodom i priprema ulova; 3. dan: posjet uzgajalištu na otoku Ugljanu, ribarski ručak ili večera. Dodatni sadržaji koje je moguće ukomponirati u postojeći program su Big Game ili kočarenje. Realizacija programa moguća je tijekom cijele godina za grupe od dvije osobe do dvanaest osoba. Smještaj je moguć u hotelima s četiri ili pet zvjezdica ili u sobama i apartmanima kod privatnih iznajmljivača s tri ili četiri zvjezdice. Stručno vođenje moguće je na engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 22.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Feral-tours d.o.o.

Don Ive Prodana 7
23000 Zadar

Telefon : +385 23 312425
Fax : +385 23 301894
e-mail : info@feral-tours.com

Web : www.feral-tours.com

Još ideja od članice