Loading...

Jedrima u prošlost

Objavljeno 22.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Hrvatska je već odavno poznata po brojnosti svojih otoka. Ali znate li kakva se sve bogatstva na tim otocima kriju?

Mi ćemo vam pomoći otkriti manje poznate, a nevjerojatno zanimljive činjenice o zadarskim otocima. Ugljan prati slogan Otok ulja i maslina. To i nije neobično ako znamo da su Rimljani u Mulinama imali poljoprivredno dobro s velikim brojem maslina. Odande potječe i izum mulinskog tijeska koji je mogao obraditi veliku količinu plodova. Na Dugom otoku stoji svjetionik na Velom Ratu. U svojoj visini od 42 m najviši je na Jadranu. Kornatski otok Mana pred pedesetak godina bio je lokacija na snimanju filma Dok bjesni more. I mogli bismo ovako još dugo jer samo zadarski arhipelag broji preko 100 otoka koje ćemo okrznuti jedrima dok vas vodimo kroz priču.

Glavne aktivnosti / atrakcije : razgled antičkog kompleksa za preradu maslina u Mulinama; posjet vojnoj podzemnoj luci na Božavi; posjet svjetioniku na Velom Ratu; posjet otoku Mani; posjet bizantskoj tvrđavi Tureta i crkvici Gospe od Tarca na Kornatu

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od šest dana. Okvirni program aktivnosti za šesterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Zadar - Muline; 2. dan: Muline - Božava; 3. dan: Božava - Veli Rat / Sakarun; 4. dan: Veli Rat - Mana - Kornat ; 5. dan: Kornat - Žut; 6. dan: Žut - Zadar. Aranžman se može realizirati od 1. travnja do 15. listopada. Smještaj je moguć na brodu (jedrilica ili gulet). Program vode stručno osposobljeni skiperi na hrvatskom ili engleskom jeziku. Na upit moguće je vođenje i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 22.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Feral-tours d.o.o.

Don Ive Prodana 7
23000 Zadar

Telefon : +385 23 312425
Fax : +385 23 301894
e-mail : info@feral-tours.com

Web : www.feral-tours.com

Još ideja od članice