Loading...

Putovima hrvatsko-ugarskog kraljevstva

Objavljeno 26.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Hrvatska i Mađarska živjele su u zajedničkoj državi 900 godina, a ovdje ćete upoznati mjesto krunjenja mađarskog kralja Kolomana 1102. godine i za hrvatskoga kralja.

U Zadru, u koji je Koloman ušao tri godine kasnije, obići ćete samostan benediktinki koje je obilno darovao dok ćete u zvoniku koji je dao sagraditi vidjeti natpis s njegovim imenom i darovnicom. Zadar u crkvi sv. Šimuna čuva zlatnu škrinju koju je Elizabeta Kotromanić, supruga Ludovika I. Anžuvinca i ugarsko-hrvatsko-poljska kraljica, dala izraditi u spomen na Zadarski mir potpisan u samostanu sv. Frane. U Novigradu u tvrđavi utamničena je zajedno sa kćeri Marijom
te ubijena, a prije prijenosa u Szekesfehervar, pokopana u Zadru u crkvi sv. Šimuna. Osjetite dah prošlosti, zajednički dvama narodima i osvjedočite se spomenicima koji to do danas potvrđuju.

Glavne aktivnosti / atrakcije : obilazak Biograda i mjesta krunjenja Kolomana Arpadovića; obilazak Vrane i ostataka Templarskog grada; posjet izložbi Zlato i srebro Zadra te samostanu sv. Marije; obilazak Novigrada i tvrđave zatočenja i smrti kraljice Elizabete Kotromanić

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Biograd i Vransko jezero (Vrana); 2. dan: Zadar i samostan sv. Marije; 3. dan: Novigrad i tvrđava. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 6 do 70 osoba. Smještaj osiguravamo u Ilirija Resort hotels & villas Biograd s četiri zvjezdice, baštinskom hotelu Ražnjevića Dvori A.D.1307 u Polači, kao i u kampu Park Soline Biograd (mobilne kućice) ili privatni smještaj. Prijevoz je osiguran kao i stručno vođenje na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a prema dogovoru i na ostalim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 26.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Ilirija d.d. – Ilirija Travel

Tina Ujevića 7
23210 Biograd na moru

Telefon : +385 23 383556
Fax : +385 23 383008
e-mail : sales@ilirija-travel.com

Web : www.ilirija-travel.com

Još ideja od članice