Loading...

Od Luna do Fortice

Objavljeno 27.01.2016
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Počevši od južne točke Paškog mosta i mletačke utvrde Fortica, Pag je dug 60 km. Mnogi koji dođu na otok prvi put prestrašeni su tim golim izgledom kojeg često uspoređuju s Mjesecom.

Međutim, već na samom početku putovanja otokom, prolazeći kroz nekoliko naselja, doživljaj se mijenja jer s jedne strane uživate u plavetnilu mora, a s druge se divite škrtoj vegetaciji na brdovitom području. Raznolikosti ovog dugačkog otoka doprinosi i ornitološki rezervat Velo i Malo blato nedaleko mjesta Povljana, a dah zastane na sjevernoj strani među tisućljetnim Lunjskim maslinicima koji prkose vremenskim neprilikama. Procjenjuje se da ovdje rastu stabla stara preko 1500 godina i ako pažljivo slušate šum vjetra u njihovim krošnjama, čut ćete priče o starim vremenima, boljima i lošijima, koja su zadesila ovo područje. Ali ono što se ne mijenja su ljudi koji će Vas nesebično ugostiti i pokazati svoje dobro srce.

Glavne aktivnosti / atrakcije : zlet brodom po paškoj uvali; grad Pag, sjedište solane i paške čipke; Kolan, posjet sirani; plaža Zrće; posjet Lunjskom masliniku; Novalja - šetnja gradom i posjet gradskom muzeju i rimskom akveduktu; ručak u OPG Prtorić

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: posjet ornitološkom rezervatu Velo i Malo blato, razgledavanje grada Paga, ručak/večera u OPG Prtorić; 2. dan: izlet brodom po Paškoj uvali, posjet sirani u Kolanu; 3. dan: vožnja do Luna i šetnja maslinikom, razgledavanje grada Novalje, posjet plaži Zrće, večera u OPG Prtorić. Aranžman se može realizirati u periodu od travnja do listopada ili tijekom cijele godine za grupe od deset do 25 osoba. Smještaj je moguć u privatnom smještaju, pansionu ili hotelu dok je prijevoz moguć autobusom ili minibusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Preuzmi / pogledaj letak

Objavljeno 27.01.2016

Vaši komentari

Kontakt

Perla

Gugliamina Polzinettia 1a
23250 Pag

Telefon : +385 23 600003
Fax : +385 23 600003
e-mail : info@perla-pag.hr

Web :

Još ideja od članice